Відкрити категорії

Млинці на дріжджах




Це мій перший досвід випікання млинців на дріжджах. Масляна триває тиждень, тому доводиться шукати і пробувати нові рецепти приготування млинців, щоб процес випікання не набрид. Сьогоднішній варіант дуже сподобався домочадцям, навіть запросили повторити. Млинці виходять дуже красиві, в дрібну дірочку, повітряні і смачні.

Інгредієнти:
яйце — 1 шт.;
молоко — 1 л;
цукор — 4 ст. л. (кількість відкоригуєте самі в процесі випікання, спробувавши на смак спечений млинець);
сіль — 1 ч. л.;
сухі швидкодіючі дріжджі — 10 г;
борошно — 3-4 ст.;
олія — 50 мл.

Приготування млинців на дріжджах.


Сухі швидкорозчинні дріжджі розвести в невеликій кількості теплої води або молока.

1

Тісто я замішую за допомогою електричного міксера, тому всі інгредієнти, що входять до складу тіста, з'єдную відразу, а не вводжу поступово, як при ручному замісі. В яйце додаємо цукор і сіль.

2


Вливаємо розчинені дріжджі.

3


Додаємо молоко.

4


Насипаємо борошно.

5


Включаємо міксер і змішуємо, розбиваючи всі грудочки. Потім в готове тісто виливаємо рослинне масло і змішуємо.

6


Якщо ви вважаєте, що тісто вийшло густувате, то можна розбавити його невеликою кількістю молока. Для підйому тіста мені знадобилася миска глибше.

7


Тісто ставимо в тепло на 1 годину. За цей час воно збільшиться в об'ємі.

8


На розігрітій млинцевій (або інший) сковороді, випікаємо млинці. Сковороду періодично змащуємо маслом. Млинцевий виріб виходить дуже гарний, все в дрібну дірочку.

9


Пробуємо на смак спечений млинець. Якщо щось не влаштовує, то додаємо необхідну кількість цукру або солі. З усього тіста (на 1 літр молока) виходить досить пристойна кількість млинців. Можна нафарширувати і заморозити.

10


Приємних млинцевих днів.


Млинці на дріжджах


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com