Млинці на дріжджах
Це мій перший досвід випікання млинців на дріжджах. Масляна триває тиждень, тому доводиться шукати і пробувати нові рецепти приготування млинців, щоб процес випікання не набрид. Сьогоднішній варіант дуже сподобався домочадцям, навіть запросили повторити. Млинці виходять дуже красиві, в дрібну дірочку, повітряні і смачні.
Інгредієнти:
яйце — 1 шт.;
молоко — 1 л;
цукор — 4 ст. л. (кількість відкоригуєте самі в процесі випікання, спробувавши на смак спечений млинець);
сіль — 1 ч. л.;
сухі швидкодіючі дріжджі — 10 г;
борошно — 3-4 ст.;
олія — 50 мл.
Приготування млинців на дріжджах.
Сухі швидкорозчинні дріжджі розвести в невеликій кількості теплої води або молока.
Тісто я замішую за допомогою електричного міксера, тому всі інгредієнти, що входять до складу тіста, з'єдную відразу, а не вводжу поступово, як при ручному замісі. В яйце додаємо цукор і сіль.
Вливаємо розчинені дріжджі.
Додаємо молоко.
Насипаємо борошно.
Включаємо міксер і змішуємо, розбиваючи всі грудочки. Потім в готове тісто виливаємо рослинне масло і змішуємо.
Якщо ви вважаєте, що тісто вийшло густувате, то можна розбавити його невеликою кількістю молока. Для підйому тіста мені знадобилася миска глибше.
Тісто ставимо в тепло на 1 годину. За цей час воно збільшиться в об'ємі.
На розігрітій млинцевій (або інший) сковороді, випікаємо млинці. Сковороду періодично змащуємо маслом. Млинцевий виріб виходить дуже гарний, все в дрібну дірочку.
Пробуємо на смак спечений млинець. Якщо щось не влаштовує, то додаємо необхідну кількість цукру або солі. З усього тіста (на 1 літр молока) виходить досить пристойна кількість млинців. Можна нафарширувати і заморозити.
Приємних млинцевих днів.