Млинці кулінарні рецепти.
Родовід млинців іде своїми коренями в неоліт, коли первісна жінка подрібнила злаки, змішала їх з водою і випадково вилила цю суміш на розжарені камені вогнища. З цього древнього млинця почався його хід в часі. Загадкове перетворення борошняної суспензії в їстівний, красивий кружок зробив млинці у багатьох народів ритуальною стравою: досі у слов'янських народів на Масляну печуть цей символ свята, сонця і прийдешньої весни. Особливо популярні млинці в холодних країнах: адже їх їдять гарячими з жару. Найкращий посуд для випічки - товста чавунна сковорода з ручкою, але можна скористатися і тефлоновою.
І краще, якщо сковорідок буде дві - процес прискорюється рівно в два рази. Розмішати тісто до однорідної, без грудок маси допоможе віночок або міксер. Всі продукти повинні бути однакової кімнатної температури, тому яйця, молоко або кефір треба вийняти з холодильника заздалегідь.
Існує безліч рецептів млинців: на молоці, кефірі, дріжджових і прісних, з гречаною мукою, незмінною залишається форма і привабливість. Для того, щоб спекти гречані млинці, крупу подрібнюють в кофемолці, просівають через сито і додають до пшеничного борошна в пропорції 1:1, не більше. Калорій в таких млинці менше, ніж у звичайних.
Прісні млинці на молоці, кефірі - найпоширеніша версія, але їх можна спекти і на воді, а також на сироватці. Сироватку можна замінити айраном або таном. Такі млинці менш поживні, але виходять пишними і м'якими. Для того, щоб при випічці тісто не прилипало до сковороди, в нього додають дві-три столові ложки рослинної олії і гарненько перемішують.
Дріжджові млинці на молоці, кефірі, з фото і рецептами, яких тут можна ознайомитися, більш пористі і повітряні, ніж прісні. І хоча їх приготування займає трохи більше часу, результат порадує і господиню, її рідних і близьких. У дріжджове тісто олію не додають, а змащують маслом сковороду або шматочком сала на вилці перед тим, як налити тісто.
Начинка у млинців може бути не тільки солодкою. Подають їх з сьомгою, оселедцем, червоною ікрою, зеленою цибулею і звареними круто яйцями. Головна фішка цієї страви - їх їдять тільки свіжими і гарячими. Звичайно, у кожної цариці кухні є свій секрет випічки і начинки, але впоратися з приготуванням такого простої і старовинної страви зможе навіть недосвідчена господиня, адже тісто можна «виправити» вже по ходу процесу.
І краще, якщо сковорідок буде дві - процес прискорюється рівно в два рази. Розмішати тісто до однорідної, без грудок маси допоможе віночок або міксер. Всі продукти повинні бути однакової кімнатної температури, тому яйця, молоко або кефір треба вийняти з холодильника заздалегідь.
Існує безліч рецептів млинців: на молоці, кефірі, дріжджових і прісних, з гречаною мукою, незмінною залишається форма і привабливість. Для того, щоб спекти гречані млинці, крупу подрібнюють в кофемолці, просівають через сито і додають до пшеничного борошна в пропорції 1:1, не більше. Калорій в таких млинці менше, ніж у звичайних.
Прісні млинці на молоці, кефірі - найпоширеніша версія, але їх можна спекти і на воді, а також на сироватці. Сироватку можна замінити айраном або таном. Такі млинці менш поживні, але виходять пишними і м'якими. Для того, щоб при випічці тісто не прилипало до сковороди, в нього додають дві-три столові ложки рослинної олії і гарненько перемішують.
Дріжджові млинці на молоці, кефірі, з фото і рецептами, яких тут можна ознайомитися, більш пористі і повітряні, ніж прісні. І хоча їх приготування займає трохи більше часу, результат порадує і господиню, її рідних і близьких. У дріжджове тісто олію не додають, а змащують маслом сковороду або шматочком сала на вилці перед тим, як налити тісто.
Начинка у млинців може бути не тільки солодкою. Подають їх з сьомгою, оселедцем, червоною ікрою, зеленою цибулею і звареними круто яйцями. Головна фішка цієї страви - їх їдять тільки свіжими і гарячими. Звичайно, у кожної цариці кухні є свій секрет випічки і начинки, але впоратися з приготуванням такого простої і старовинної страви зможе навіть недосвідчена господиня, адже тісто можна «виправити» вже по ходу процесу.