Відкрити категорії
Великодня бабка (паска)
- Переглянути -
Переглядів: 3 355   |  Коментарів 0
Морквяні млинці
- Переглянути -
Переглядів: 3 389   |  Коментарів 0
Дріжджові оладки без яєць
- Переглянути -
Переглядів: 2 823   |  Коментарів 0
Рецепт ідеальних млинців
- Переглянути -
Переглядів: 5 584   |  Коментарів 0
Як приготувати смачні млинці на молоці
- Переглянути -
Переглядів: 4 026   |  Коментарів 0
1 2 3 4 5 6 7

Масляна кулінарні рецепти.

Млинці або оладки відомі дуже давно, в кожній родині їх випікали протягом усього року. Однак, під час святкування Масляної, вони набувають особливого значення, оскільки своєю формою вони дуже нагадують сонце, і символізують прихід весни. У кожної господині і зараз є свої секрети і власні рецепти приготування млинців.

Для них зазвичай використовується пшеничне, гречане, кукурудзяне або вівсяне борошно. В даний час, всі млинці можна умовно розділити на три основні категорії, в залежності від виду використовуваного тіста. Для випічки млинців використовується дріжджове тісто, звичайне тісто без дріжджів і тісто з борошна для млинців. У першому випадку, утворення так званих дірочок в млинцях відбувається під дією дріжджів. У звичайному тісті цю функцію виконує гашена сода, яка виступає в якості розпушувача.

Підсмажені і рум'яні млинці можуть випікатися з начинкою або без неї. Якщо уважно розглянути рецепти млинців на Масницю з фото, можна помітити, що для них використовується масло, мед, варення, сметана. Дуже популярні фаршировані млинці, в які поміщається м'ясо і гриби з рисом, сир, яблука та інші продукти.

Ідеальний млинець повинен мати мереживну структуру і бути як можна більш тонким. Для досягнення такого результату необхідно дотримуватися певні правила, інакше можна отримати перший ком. Гарні млинці виходять з будь-якого тіста, якщо його правильно приготувати. Заміс здійснюється на молоці, сметані або кефірі. У деяких випадках застосовується звичайна вода.

Незалежно від виду, перед тим, як замісити тісто, борошно повинна обов'язково просіватися. Ця процедура позбавить її від грудочок і збагатить киснем. Тісто з такого борошна піднімається набагато швидше. Якщо при смаженні млинців в дріжджовому твсті утворюються бульбашки великих розмірів, то його необхідно залишити для додаткового бродіння.

Перед початком смаження сковорода повинна бути дуже добре розігріта, тільки після цього на неї можна виливати тісто. Змазування здійснюється за допомогою невеликого шматочка сала. Ця операція проводиться перед смаженням кожного млинця.

Якщо страва при перевертанні починає рватися, то в тісто потрібно додати трохи борошна і одне яйце. Для змащування використовується розтоплене вершкове масло, що додає їм додаткову м'якість і соковитість.

Контакти: shefkuhar2@gmail.com