Відкрити категорії

Маринований часник на зиму




Взимку так приємно дістати з баночки смачний хрусткий часник. Після маринування білосніжні зубчики втратять свій сильний «часниковий дух». Страву можна подавати в будь-який час дня, не побоюючись появи провокуючого запаху. В маринованому часнику проявляється пряний гострий перцевий присмак і легка кислинка. Як правило, зубчики подають цілком, пропонуючи їх до смаженого м'яса і картоплі, запеченої риби.

Інгредієнти:
часник – 500 г;
перець гіркий – 2 штуки;
перець запашний горошок – 1 чайна ложка;
листя чорної смородини – 4 штуки;
вода – 500 мл;
сіль – 1 столова ложка;
цукор – 2 столові ложки;
оцет 9% — 50-70 мл.

Рецепт приготування з фото.


Маринують молодий часник із зубчиками середнього розміру. Довжина стручків пекучого перцю повинна бути такою, щоб перець повністю вмістився в банку.

1

Головки часнику розбирають на зубчики, знімають піну. Прибирають мляві і засохлі зубчики. Часник миють, зрізують потовщення.

2


Стерилізують банки і кришки. Оптимальний обсяг банок – 300-350 мл. Зараз з'явилося багато варіантів фігурного скляного посуду для консервації, тому можна легко знайти відповідні банки. У підготовлені ємності кладуть вимиті листя чорної смородини, кульки запашного горошку.

3


У кожну банку кладуть по стручку червоного гіркого перцю, встановивши його вертикально. Потім банку заповнюють зубчиками часнику.

4


Якщо маринований часник стерилізувати, то він стане м'яким, втратить свої привабливі «хрусткі властивості. Щадна термічна обробка – потрійна заливка часнику киплячою рідиною. Перший раз часник заливають окропом і залишають на 15 хвилин, накривши банки стерилізованими кришками. Потім охололу воду зливають, заповнюють банки новою порцією окропу, витримують 10 хвилин. В цей час приступають до приготування маринаду.

5


У каструлю з водою кладуть зазначену норму солі і цукру, маринад кип'ятять 3 хвилини. Вогонь вимикають, в каструлю наливають оцет. Його кількість залежить від розміру зубчиків часнику. Якщо вони дрібні, то вистачає 50 мл, а для великого часнику пропорції оцту доведеться збільшити до 70 мл. Як тільки оцет опинився в каструлі, відразу ж розливають маринад по банках.

6


Кришки щільно загвинчують, банки ставлять дном вгору. Маринований часник утеплюють товстим банним рушником, звернувши його в три шари. На наступний день банки повертають у звичне положення, відносять в комору або в підвал. Часнику потрібно дати, як мінімум, три тижні, щоб він промаринувався повністю. Тільки до цього часу проявиться його справжній пряний смак.

7


У прохолодному місці заготівля без проблем «доживе» до весняних днів або до зими.


Маринований часник на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com