9 причин любити гранат
Цілющі властивості граната оспівують стародавні грецькі писання і давньоіндійські манускрипти. Вся справа в тому, що цей плід...
1. Підвищує гемоглобін.
Свіжий сік відмінно бореться з анемією, підвищуючи рівень гемоглобіну в крові.
2. Замінює інсулін.
Гранат - це один з тих небагатьох фруктів, які дозволені діабетикам. Гранат не тільки припустимо в діабетичному харчуванні, але і рекомендований до використання діабетиками (для ефективного зниження рівня цукру в крові).
3. Зупиняє діарею.
Для боротьби з діареєю використовуються кора і плід граната, які володіють чудовими в'язкі властивості.
4. Виводить радіацію.
Свіжо приготований сік є необхідним продуктом харчування для всіх, хто проживає в зоні підвищеної радіації або на робочому місці має справу з радіоактивними ізотопами.
5. Знижує тиск.
Гіпертоніки можуть м'яко знижувати свою кров'яного тиску, вживаючи в їжу соковиті зерна граната.
6. Знімає запалення.
Відвар кори граната є відмінним протизапальний засіб при деяких захворюваннях, викликаних запаленням гінекологічних органів, суглобів, очей, печінки і нирок.
7. Лікує шкіру від опіків, вугрів і тріщин.
З цією метою використовується шкірка гранату, яку потрібно розтерти і змішати з вершковим або оливковою олією.
8. Дезінфікує горло і ротову порожнину.
Сік граната містить дубильні речовини (знімають біль) і органічні кислоти (знищують інфекцію).
9. Відновлює гормональний баланс в організмі.
Для відновлення гормонального балансу необхідно є гранат разом з кісточками, адже саме в них містяться необхідні для цього корисні речовини.