Відкрити категорії

Риба фугу





М'ясо цієї риби, а також внутрішні органи містять тетродотоксин, який у невеликих дозах має наркотичну дію і викликає особливе відчуття, нагадує невелике поколювання і лоскоту, яка триває близько 15 секунд після трапези, потім проходе. Якщо почуття продовжуються протягом тривалого часу, можна бути впевненим, що це була остання трапеза, так як антидоту немає.




Японська приказка говорить : "Хто коштував цю рибу - дурень, а хто не коштував - теж." М'ясо схоже на куряче, а по консистенції схоже на желатин.



Обробка фугу це довгий і дуже серйозний процес, оскільки мета полягає в тому, щоб послабити до мінімуму дію тетродотоксина.



Це вимагає багато знань та навичок. Шматочки м'яса нарізаються товщиною з папір. Викладають страву з риби дуже красиво, що нагадує картину - пейзаж, птахів, метеликів. Рибу їдять з різними соусами.



Право готувати такі страви мають тільки спеціально ліцензовані кухарі, так як, якщо клієнт, отрується,кухар повинен зробити собі харакірі.



Чудова рибка!


Риба фугу


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com