Відкрити категорії

Котлети з нуту


Котлети з нуту

Інгредієнти:

сухий нут - 200 г;
середня морква - 2 шт.;
середня цибуля - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
масло для смаження - 2 ст. л.;
кокосове масло - 2 ст. л.;
петрушка - жменя;
панірувальні сухарі - 2 ст. л.;
спеції: сіль, перець, 1/3 ч. л. солодкого перцю, щіпка кмину.

Котлети з нуту - дуже смачна і цікава страва для приготування овочевих котлет. Вони дуже смачні, доступні і готуються просто. Котлети виходять м'якими і ніжними.

Процес приготування котлет з нуту.

  1. Напередодні сухий нут залити холодною водою (кип'яченою або фільтрованою). Досить двох склянок води, тобто приблизно 500 мл води. Однак не варто замочувати нут більше 12 годин, щоб він не почав бродіння. Промийте нут в ситечку і помістіть в каструлю.
    Замочити нут
  2. У каструлю з розмоченим нутом налити 500 мл води. Як вода закипить, уменшіть потужність, щоб все це тільки злегка блимало, і готуйте нут під кришкою до готовності (для мене це було близько 90 хвилин, але іноді нут стає м'яким через годину). Після перших 10 хвилин приготування на поверхні буде утворюватися багато піни. Знімаємо піну і продовжуємо готувати. Злийте нут через сито і дайте йому охолонути.

    Варений, ретельно висушений і остиглий нут подрібнити на м'ясорубці. Використовуйте маленьку насадку.

    Порада: ви можете залишити трохи води для приготування нуту. Можливо, це буде корисно пізніше, якщо ваша маса для котлет здасться занадто сухою.
    Подрібнити нут
  3. Під час приготування нуту можна підготувати смажені овочі. Очистіть 2 середні цибулини і дуже дрібно наріжте. Також очистіть моркву. Натерти їх на крупній тертці. Зубчики часнику очистити і нарізати тонкими скибочками, пропустити через прес або подрібнити.

    Розігрійте сковороду і додайте 2 ст. л. масла для смаження і 2 ст. л. кокосового масла (ви також можете додати тільки масло для смаження, тобто всього 4 ст. л.). Покладіть в сковороду подрібнену цибулю, моркву і часник. Обсмажити все це на середній потужності 15 хвилин. Також додайте жменю дрібно нарізаної петрушки і готуйте все це останні п'ять хвилин. Періодично перемішуйте вміст каструлі дерев'яною ложкою.

    Порада: якщо ви хочете додати в котлети гриби, рекомендую обсмажити їх окремо на невеликій сковороді, додавши трохи масла. Потім подрібніть їх в кухонному комбайні, як приготований нут.
    Підготувати овочі для котлет
  4. Викладіть весь вміст каструлі в миску з меленим нутом (після невеликого охолодження). Також додайте спеції.
    Перемішати овочі, нут і спеції
  5. Дуже ретельно вимісити масу руками. Маса для котлет повинна мати таку консистенцію, щоб з неї можна було формувати котлети, які збережуть форму. Якщо вони здаються занадто сухими, ви можете додати в суміш трохи води для варіння нуту. Якщо ваша дієта дозволяє, ви також можете додати невелике яйце або змішати 1 ст. л. картопляного крохмалю з двома або трьома столовими ложками води.
    Підготувати масу для котлет
  6. Якщо ваша маса потрібної консистенції, саме час формувати котлети. Я беру масу розміром з великий волоський горіх (60 г на котлету) і формуємо з неї кулю, а потім злегка розплющуємо. Кожну котлету обвалюємо у невеликій кількості панірувальних сухарів.
    Формуємо котлети
  7. Розігрійте сковороду і додайте трохи масла. Зачекайте, поки масло нагріється, і покладіть на нього котлети. Встановіть конфорку на середню або трохи нижче середньої потужності і обсмажуйте по 4-5 хвилин з кожного боку. Не перевертайте їх, поки вони не стануть червоними. Якщо вони занадто швидко червоніють, то уменшіть потужність конфорки. Якщо через кілька хвилин вони все ще залишаються блідими і м'якими, збільште потужність конфорки.

    Дуже обережно і акуратно перевертаємо котлети. Ці котлети з досить ніжною структурою. Якщо ви думаєте приготувати котлети з нуту в духовці, я рекомендую покласти їх на злегка змащене маслом деко і запікати на середній полиці з підігрівом вгору-вниз. Встановіть температуру 180 градусів і запікайте близько 10 хвилин з кожного боку (рекомендую перевертати в середині приготування).
  8. Смачного!
Час приготування: 1 година
Час на підготовку: 10 годин
Кухня: Французька
Опис: Котлети з нуту - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 117 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 27)
Ключові слова: Котлети / Дієтичні рецепти / Вегетаріанська кухня / Здорове харчування / Православний піст

Котлети з нуту


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com