Ліниві котлети
Сьогодні готуємо ліниві котлети з курячої грудки або їх можна назвати ще курячі оладки. Такий варіант можна сміливо готувати на швидку руку. Такі котлети виходять ніжними, апетитними, м'якими і дуже смачними.
Інгредієнти:
кряча грудка - 500 г;
яйця - 3 шт.;
цибулина - 1 шт.;
часник - 2 зуб.;
сіль - 1/2 ч. л.;
чорний перець - за смаком;
рослинна олія - для смаження.
Процес приготування лінивих котлет.
Розділити 3 яйця на білок і жовток.
Курячу грудку 500 г розріжемо для зручності на шматочки, кладемо в блендер, додаємо 1 невелику цибулину, 2 зубчики часнику, 3 жовтка, половину чайної ложки солі, чорний перець за смаком.
Все гарненько збиваємо блендером до однорідності.
В іншу миску переливаємо три білка, додаємо 1/3 чайної ложки солі і збиваємо міксером до стійких піків.
Збиті білки перекладаємо до підготовленого фаршу і перемішуємо ложкою або рукою до однорідності.
На розпечену сковороду наливаємо рослинне масло і за допомогою 2 столових ложок формуємо котлети. Смажимо на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку до золотисті.
Куряча грудка готується швидко, тому головне не пересмажити, інакше котлети вийдуть сухими.
Подаємо до столу гарячими. Але і холодними вони теж дуже смачні. Смачного!