Як приготувати котлети по-київськи
Сьогодні приготуємо разом одну з найзнаменитіших страв української кухні - котлету по-київськи. Готується така котлета в клярі у фритюрі з курки і масла. Ця страва прикрасить будь-який святковий стіл, треба трохи витратити часу і успіх гарантований. Ця страва порційна, ситне, всередині кожної такої котлети ароматна начинка.
Інгредієнти: (для 4-х котлет)
куряче філе - 4 штук;
вершкове масло – 200 г;
пучок кропу;
зубок часнику;
трюфельне масло (за бажанням) – 1 ч. л.;
сіль та перець – за смаком;
масло для смаження – 400 мл.
Для кляру:
борошно;
яйце;
білі сухарі.
Як приготувати котлети по-київськи.
Починаємо приготування з начинки. 150 г м'якого вершкового масла змішуємо з кропом, часником і сіллю. Я додам ще чайну ложку трюфельного масла для аромату. В принципі начинка може бути будь-якою, можна додати різну зелень або гриби. Головна основа – масло. Готове масло потрібно заморозити, тоді його буде легше загортати в куряче філе.
На харчовій плівці формуємо ковбаску і відправляємо в морозилку.
Шматочки накриваю плівкою і відбиваю. Вони стають тонкими, так буде набагато легше сформувати котлету. Солимо і перчимо за смаком.
Дістаємо масло з морозилки, нарізаю кубиками. Загортаємо масло в куряче філе. Перед цим масло обертаємо маленьким шматочком м'яса, тоді начинка буде ще краще триматися.
Перед смаженням відправляю котлети в морозилку на 15 хвилин, так вони будуть щільніше і не розвернуться.
Остиглі котлети обвалюють спочатку в борошні, потім в яйці, а потім в білих сухарях.
Відразу обсмажуємо в великій кількості масла. Пару хвилин, щоб встигла схопитися хрустка скоринка.
Так як м'ясо всередині залишиться ще сирим, котлети потрібно відправити ще в духовку на 15-20 хвилин, щоб вони там дійшли.
Приготуйте і Ви такі котлети, це неймовірно смачно!
Смачного!
