Котлети з печінки
Коли в будинку смажать котлети, то аромат від них вловлюють всі перехожі. Найчастіше ми звикли їсти котлети з м'яса, рідше - з риби. А чи пробували ви коли-небудь незвичайні котлети? Наприклад, з печінки. Якщо ні, то я вас навчу їх готувати.
Насправді приготувати печінкові котлети не складає ніяких труднощів, просто треба знати кілька секретів, так і особливих інгредієнтів не потрібно - головне, щоб у холодильнику був шматок печінки. Котлети з печінки виходять соковитими, смачними і ароматними. Я впевнена, що вони сподобаються навіть тим, хто не живить особливу любов до цього продукту.
Інгредієнти:
0,5 кг печінки;
1 середня цибулина;
2-3 зубчики часнику;
5-6 ст. ложок манної крупи;
сода - на кінчику ножа;
сіль і чорний мелений перець - за смаком;
рафінована соняшникова олія - для смаження;
панірувальні сухарі - обваляти котлети;
Як приготувати котлети з печінки.
Печінку для котлет можна вибрати абсолютно будь-яку, будь-то свиняча, куряча, яловича і т.д. Особисто ми з чоловіком більше любимо печінку свинячу, тому віддаю перевагу саме за нею. Печінку необхідно добре промити в холодній воді, видалити всі великі судини, дати стекти, щоб пішла вся зайва рідина.
Потім її ріжемо невеликими шматочками і прокручуємо через м'ясорубку. Якщо у вас є блендер, можете подрібнити її і таким способом.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками невеликого розміру.
Розігріваємо сковороду на рафінованій соняшниковій олії і обсмажуємо на ній цибулю до золотистого стану.
Додаємо обсмажені цибулю до прокрученої печінки.
Часник теж чистимо і подрібнюємо його в часничниці. За її відсутності можна нарізати часник дрібно ножем.
Подрібнений часник відправляємо до печінки, солимо її і додаємо трохи чорного меленого перцю, а також харчову соду.
Залишилося небагато - додати в миску манну крупу.
Все гарненько перемішуємо ложкою, щоб вийшов так званий «фарш» для майбутніх котлет з печінки. Він повинен вийти досить щільний, трохи густіше, ніж на оладки. Тепер залишаємо фарш на 20-30 хвилин, щоб манна крупа трохи розбухла.
Наступним етапом буде формування котлет з печінки. Для цього насипати в глибоку миску панірувальні сухарі і столовою ложкою викладаємо трохи печінкового фаршу. Тепер нам треба добре обваляти котлети в сухарях.
Робити це треба дуже швидко, але акуратно, тому фарш має властивість розповзатися по руці. Надаємо котлетам потрібну форму і відправляємо їх на попередньо розігріту на соняшниковій олії сковороду.
Смажити печінкові котлети будемо на середньому вогні. З одного боку обсмажуємо приблизно 2-3 хвилини, поки не утвориться хрустка скориночка.
Потім перевертаємо на інший бік і смажимо приблизно стільки ж - до готовності.
В результаті виходять ось такі апетитні котлети з печінки із золотистою рум'яною скоринкою. Подавати їх краще всього в гарячому вигляді, але і холодні вони летять дуже швидко.