Відкрити категорії

Мочені яблука



Мочені яблука


Інгредієнти:
яблука - 1 кг;
листя чорної смородини - 10 шт.;
листя вишні - 10 шт.;
вода - 1,5 літра;
сіль - 1,5 ч. л.;
мед - 4 ст. л. (приблизно 100 г);
зерна гірчиці - 0,5 ч. л.;
гвоздика - 5 шт;
кориця - 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:
Відібрати зрілі яблука без пошкоджень. Помити.

Підготовлені яблука укласти в емальовану каструлю, намагаючись укладати якомога щільніше хвостиками догори.




Листя чорної смородини і вишні вимити і перекласти ними яблука в каструлі.



Для заливки поставити воду на вогонь, додати в неї сіль, мед, гвоздику і корицю.



Довести заливку до кипіння, зняти піну, що утворюється (від меду), вимкнути вогонь, остудити трохи, хвилин 15, і гарячою заливкою залити яблука.



Для того, щоб мочені яблука вийшли смачними, треба щоб заливка покривала їх повністю.

Накрити яблука тарілкою, без вантажу. Тут важливо, щоб яблука постійно перебували під заливкою і не спливали.



Залишити каструлю з яблуками на 3 дні при кімнатній температурі, щоб яблука трохи побродили, а потім винести в холодне місце. Через 1,5 - 2 місяці мочені яблука будуть готові.

Смачного!


Мочені яблука


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com