Відкрити категорії

Зимовий салат з огірків


Зимовий салат з огірків

Інгредієнти:

огірки - 1,5 кг;
сіль - 1 ст. л. (15 г);
цукор - 1 ст. л. (10 г);
оцет - 3 ст. л. (45 мл);
кріп - невеликий пучок (за бажанням).

Зимовий салат з огірків – найкращий, найсмачніший і простий спосіб консервації. Салат з огірків відмінно підійде до вечері з картоплею взимку.

Процес приготування зимового салату з огірків.

  1. Огірки повинні бути свіжими. Краще огірки збирати в той же день. Огірки повинні бути твердими і без пошкоджень. Дуже ретельно вимийте огірки під холодною проточною водою, а потім зріжте обидва кінці (зовсім небагато). Очистити огірки від шкірки. Кожен огірок нарізати дуже тонкими скибочками або натерти на крупній тертці.
    Нарізаємо огірки
  2. У нарізані огірки насипте 1 ст. л. солі та цукру. Додайте ще 3 ст. л. 10% оцту. Все ретельно перемішайте.

    Порада: я знаю, що деякі люди бояться додавати в огірки оцет. Однак я завжди так роблю, і у огірків виходить збалансований смак.
    У додаємо огірки всипаємо сіль, цукор та оцет.
  3. Змішавши огірки з оцтом, цукром і сіллю, ставлю каструлю на 1 годину, щоб з огірків вийшла зайва вода і всі інгредієнти перемішалися. Додаю в каструлю жменю нарізаного кропу. Ще раз дуже ретельно все перемішую.

    Порада: кріп не є обов’язковим і його можна не додавати. Замість кропу або додатково можна на цьому етапі (або раніше, разом з огірками) додати трохи цибулі.
    Ставимо огірки на плиту
  4. Приготуйте три банки по 450 мл або інші банки. В цілому вони повинні мати ємність близько 1350 мл. Банки і кришки повинні бути ідеально чистими, в ідеалі ошпареними окропом. Почніть наповнювати банки салатом з огірків. Постарайтеся налити в банки однакову кількість овочів і рідини. Укладіть огірки по банках, щоб не було бульбашок повітря. В самому кінці зверху полийте залишками солоної води, що знаходяться на дні горщика. Банки закрити кришками.
  5. Щоб баночки з салатом з огірків можна було ставити в льох, їх також слід піддати нетривалій пастеризації. На дно широкої каструлі покладіть бавовняну тканину. Ставте банки поруч, але не так, щоб вони торкалися одна одну. Налийте воду максимум на 3/5 висоти банок. Встановіть конфорку на середню потужність і доведіть воду до кипіння. Уменшіть потужність до мінімуму і пастеризуйте банки приблизно 10-12 хвилин.

    Порада: банки також можна пастеризувати в духовці. Поставте закриті банки в холодну духовку і потім почніть нагрівати духовку до 110 градусів. Не встановлюйте температуру вище, щоб не пошкодити гуму кришок. Після того, як духовка розігріється до необхідної температури, залишити банки на 10-12 хвилин.
  6. Зберігайте банки в темному прохолодному місці. Найкраще буде льох, де температура не перевищує 15 градусів. Салат можна відкривати зразу, але для кращого смаку його краще залишити на більш тривалий час. Смачного!
Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Українська
Опис: Зимовий салат з огірків - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 48 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 180)
Ключові слова: Консервація

Зимовий салат з огірків
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com