Відкрити категорії

Консервовані огірки з перцем чилі


Консервовані огірки з перцем чилі

Інгредієнти:

огірки - 2 кг;
сіль - 60 г;
часник - 8 зубчиків;
порошок чилі - 3 ч. л.

Для розсолу:
оцет - 375 мл;
олія - 10 ст. л.;
цукор - 360 г;
вода - 125 мл;
запашний перець - 4 зерна;
лавровий лист - 2 шт.;
чорний перець.

Дуже рекомендую рецепт смачної консервації огірків з перцем чилі. Огірки виходять гострими і солодкими одночасно. Ідеально поєднання часнику і перцю чилі.

Процес приготування консервованих огірків з перцем чилі.

  1. Якщо ви плануєте консервувати більше огірків, то ви можете подвоїти або потроїти кількість всіх інгредієнтів. Огірки повинні бути свіжими. Дуже ретельно вимийте огірки під холодною проточною водою, а потім зріжте обидва кінці (зовсім небагато). Потім розріжте кожен поздовжньо на дві або на чотири половини. Я розрізаю свої огірки тільки навпіл. Нарізані огірки викладіть в каструлю. Додайте близько 3 ст. л. солі (це приблизно 60 г).
    Підготувати огірки
  2. Акуратно перемішати огірки з сіллю руками. Прикрити каструлю кришкою, залишивши маленьку дірочку і поставити в прохолодне місце на 4 години. Час від часу огірки перемішувати. Чотири години - мінімальний час, за який огірки отримують злегка солонуватий присмак. Якщо у вас є можливість помістити їх в сухе і прохолодне місце на ніч, то краще зробіть так.

    Злити солону воду з огірків - вона більше не знадобиться.
    Злити солону воду з огірків
  3. У каструлю додати 8 зубчиків очищеного і пропущеного через прес часнику. Додати 3 ч. л. порошку чилі. Перемішати вміст каструлі.

    Порада: так як в рецепті багато часнику і перцю, навіть з такою невеликою кількістю перцю чилі огірки виходять досить гострими. Якщо ви віддаєте перевагу більш м'якому смаку, тоді додайте 2 ч. л. чилі і 2 зубчики часнику.
    Додати до огірків порошок чилі та часник
  4. Окремо підготуємо розсіл. Налийте в каструлю 125 мл води і 375 мл оцту. Також влийте 10 ст. л. олії. Насипте 360 г цукру. Також додати: 4 зернят запашного перцю, 2 лаврові листки, 1 ч. л. чорного перцю. Нагрійте на середній потужності і помішуйте, поки весь цукор не розчиниться. Доведіть розсіл до кипіння, а потім відразу вимкніть.

    Порада: при приготуванні маринаду можна не додавати або обмежувати кількість перцю. Навіть лавровий лист не обов'язковий.
    Приготувати розсіл
  5. Ще киплячу рідину налити в каструлю з огірками. Через кілька хвилин варто трохи розмішати огірки. Огірки залишити в каструлі до повного охолодження.
    Залити огірки розсолом
  6. Приготуйте чотири банки по 800 мл. Банки повинні бути ідеально чистими, в ідеалі ошпареними окропом. Використовуйте тільки непошкоджені банки і кришки.

    Укладіть в банки половинки огірків. Не забудьте залишити близько 2-3 см вільного простору у верхній частині банок. Таким чином перекладіть всі огірки в банки.
    Укласти огірки в банки
  7. Перемішайте маринад в каструлі (він буде досить жирним і трохи густим від спецій і часнику) і відразу ж вилийте його в банки з розсолом. Влийте стільки, щоб огірки повністю покрилися, але також залиште 1 см вільного простору від краю. Не поспішайте закривати банки, так як між огірками може бути досить багато бульбашок повітря. Щоб від них позбутися, рекомендую ретельно струсити банки.

    Щоб огірки з чилі можна було покласти в льох, їх також слід піддати нетривалій пастеризації. На дно широкої каструлі покладіть бавовняну тканину. Ставте банки поруч, але не так, щоб вони торкалися одна одну. Налийте воду максимум на 3/5 висоти банок. Встановіть конфорку на середню потужність і доведіть воду до кипіння. Уменшіть потужність до мінімуму і пастеризуйте банки приблизно 10 хвилин.

    Порада: Баночки з гострими огірками теж можна пастеризувати в духовці. Поставте добре закриті банки в холодну духовку і потім почніть нагрівати духовку до 110 градусів. Не встановлюйте температуру вище, щоб не пошкодити гуму в кришках. Після того, як духовка розігріється до необхідної температури, залиште банки на 10 хвилин.
  8. Зберігайте банки в темному прохолодному місці. Найкраще буде льох, де температура не перевищує 15 градусів. Огірки з чилі можна їсти вже через дві доби, але найкраще це буде два тижні. Смачного!
Час приготування: 8 годин
Час на підготовку: 2 години
Кухня: Українська
Опис: Консервовані огірки з перцем чилі - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 35 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 250)
Ключові слова: Консервація

Консервовані огірки з перцем чилі
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com