Відкрити категорії

Виноградний компот на зиму


Виноградний компот на зиму

Інгредієнти:

виноград - 2,5 кг;
цукор - 400 г;
вода - 1,5 л.

З цієї кількістю вийшло 4 банки компоту по 1000 мл кожна.

Сьогодні рецепт як приготувати виноградний компот на зиму. Цей домашній компот зроблений дуже просто і швидко. Виноградний компот в банках на зиму буде не тільки смачним доповненням до любої страви, але і приємними спогадами про тепле літо. Щоб зробити домашній садовий виноградний компот, потрібно всього три інгредієнта і кілька хвилин вільного часу.

Процес приготування виноградного компоту.

  1. Нарвіть виноград. Після зважування повинно вийти близько 2,5 кг.
    Нарвати виноград для компоту
  2. Обполосніть грона винограду в раковині під холодною проточною водою. Відокремити всі виноградні кульки. Робіть це обережно, щоб випадково не упакувати в банки равликів, павуків, гниль або недостиглі фрукти. Тепер заповніть кожну банку виноградом, але залиште близько 2 см вільного простору.
    Підготуйте виноградні кульки для закривання у банки
  3. Налийте 1500 мл води в каструлю. Налийте 400 г цукру. Встановіть плиту на малу потужність і трохи перемішайте воду і цукор. Цукор повинен повністю розчинитися в гарячій воді. Збільште потужність плити і доведіть легкий цукровий сироп до кипіння. Ретельно розлийте киплячий сироп в банки. Залиште 1 см вільного простору. Виноград повинен бути повністю покритий сиропом. Відразу закрийте банки.

Баночки з виноградним компотом слід пастеризувати.

Пропонуємо пастеризацію двома способами. Виберіть той, який підходить вам краще.
1. Пастеризація банок в духовці.
Помістіть закриті банки в духовку, попередньо нагріту до 120 градусів. Не встановлюйте температуру вище, щоб не пошкодити резинки в кришках. Залиште банки на термін до 30 хвилин.

2. Пастеризація банок в каструлі з киплячою водою.
Покладіть бавовняну тканину на дно каструлі. Встановіть банки поруч одна з одною, але щоб вони не торкалися. Налийте води максимум на 3/5 висоти банки. Поставте плиту на середню потужність і доведіть воду до кипіння. Уменшіть потужність до мінімуму і пастеризуйте банки приблизно протягом 30 хвилин.


Після охолодження поставте банки в темне і прохолодне місце. Це може бути підвал, комора або шафа під сходами. Компот стане темніше на наступний день.

Наскільки інтенсивним або солодким буде смак компоту, залежить від сорту винограду. Я не рекомендую відкривати компот раніше, ніж через тиждень після закриття. Компот, ймовірно, буде досить солодким, тому я рекомендую розбавляти його водою і лимонним соком.

Смачного!

Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Виноградний компот на зиму - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 30 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 87)
Ключові слова: Консервація / Безалкогольні напої

Виноградний компот на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com