Відкрити категорії

Шведський салат з огірків на зиму


Шведський салат з огірків на зиму

Інгредієнти:

маленькі огірки - 2 кг;
вода - 2 літри;
сіль - 0,5 склянки.

Для маринування:
вода - 875 мл;
оцет - 500 мл;
цукор - 2 склянки.

Інші інгредієнти:
насіння гірчиці - 3 ч. л.;
середня морква - 2 шт.;
чорний перець - 18 зерен;
запашний перець - 18 зерен.

Склянка = 250 л.

Шведський салат на зиму - один з кращих способів консервації огірків в банках. Рецепт дуже простий і перевірений, і шведський салат з нарізаних огірків виходить ідеальним. Ви можете їсти його весь рік.

Звичайно, якщо ви плануєте закрити більше огірків, то ви можете подвоїти або потроїти кількість всіх інгредієнтів. Огірки повинні бути свіжими. Найкраще збирати огірки в один і той же день.

Процес приготування шведського салату з огірків на зиму.

  1. Ретельно вимийте огірки під холодною проточною водою.
    Добре вимийте огірки
  2. Обріжте кінці в огірках. Огірки нарізати тонкими скибочками товщиною приблизно 1-1,5 мм. Їх можна нарізати дуже тонко (поки вони не стануть майже прозорими) або товще - до 2 мм завтовшки.
    Наріжте скибочками огірки
  3. Помістіть всі нарізані огірки у велику миску. На 2 л холодної води налийте 0,5 склянки солі. Розмішайте воду, поки сіль не розчиниться, і вилийте в миску з огірками. Змішайте все це і залиште на 1-3 години в будь-якому місці на кухні. Не кладіть їх в холодильник, але і не ставте миску на вікно на сонце.

    Якщо огірки нарізати на майже прозорі скибочки, то просто замочіть їх у воді з сіллю на 1 годину. Замочіть скибочки товщиною до 1,5 мм на дві години і на три години – товще, ніж 1,5 мм.
    Замочіть огірки в солоній воді
  4. Після цього ретельно вилийте воду і покладіть огірки в миску.
    Злийте з огірків воду
  5. Приготуйте 6 банок по 720 мл або банки різної місткості. В цілому вони матимуть ємність близько 4300 мл. Банки повинні бути ідеально чистими і бажано оброблені киплячою водою.

    Очистіть моркву і наріжте її скибочками. Розділіть по банкам, щоб в кожній з них була однакова кількість моркви. Вилийте 0,5 ч. л. насіння гірчиці і по 3 зерна чорного і запашного перцю в кожну банку.
    В банку додайте нарізану моркву, 0,5 ч. л. насіння гірчиці і по 3 зерна чорного і запашного перцю
    .

  6. Покладіть скибочки огірків в банки. Не заповнюйте занадто щільно, щоб вода вільно заповнювала проміжки між скибочками.
    В банки додайте огірки
  7. Приготуйте розсіл. Налийте 3,5 склянки води в каструлю. Додайте 2 склянки простого цукру. Закип'ятити воду з цукром. Розмішуйте, поки весь цукор не розчиниться. Налийте 2 склянки 10% оцту і знову доведіть розсіл до кипіння, потім вимкніть його. Заповніть всі банки цим розсолом.

    Не поспішайте з закриттям банок і наливанням розсолу. Між шматочками огірків багато бульбашок повітря. Щоб позбутися від них, я рекомендую ретельно перемішати вміст банок, наприклад, дерев'яною шпажкою або паличкою для суші або довгою ложкою для коктейлів та десертів. Ймовірно, після видалення повітря з банок, вам потрібно буде додати трохи розсолу.

    Тільки після цього банки з салатом можна щільно закрутити.
    Закручуємо банки
  8. Тепер шведський салат потрібно ще трохи пастеризувати. На дно широкої каструлі покладіть бавовняну тканину. Помістіть банки поруч, але не в контакті одна з одною. Налийте воду максимум на 3/5 висоти банки. Встановіть середню потужність плити і доведіть воду до кипіння. Уменшіть потужність до мінімуму і пастеризуйте банки десь 10 хвилин.
  9. Відразу після пастеризації ви можете додатково перевернути банки догори дном. Таким чином, ви можете перевірити, чи щільно закриті банки. Чекаємо повного охолодження і відправляємо банки з шведським салатом у прохолодне місце. Смачного!
Час приготування: 3 години
Час на підготовку: 3 години
Кухня: Українська
Опис: Шведський салат з огірків на зиму - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 46 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 67)
Ключові слова: Консервація

Шведський салат з огірків на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com