Відкрити категорії

Смачні мариновані солодкі огірки


Смачні мариновані солодкі огірки

Інгредієнти:
огірки - на трилітрову банку;
перець горошком - 5 шт.;
лист смородини - 4 шт.;
лист вишні - 3 шт.;
лист хрону - 1 шт.;
лист дуба - 2 шт.;
часник - 3 зубки;
кріп - 2 шт.;
сіль - 60 г;
цукровий пісок - 150 г;
лимонна кислота - 1 ч. л. без гірки;
оцет столовий - 1 ст. л.

Огірки на зиму я люблю, та й вся моя сім'я теж. Але мені подобаються солоденькі огірочки, щоб в них було не занадто багато солі і, особливо, оцту. Тому огірки я консервую по одному і тому ж рецепту. Вони виходять солодкі, зовсім в міру солоні. А оцту там майже не відчувається. Разом з тим їх не треба стерилізувати - все гранично просто. Спробуйте і ви!

Процес приготування смачних маринованих солодких огірків на зиму.


Для початку огірки добре миємо. Заливаємо свіжі огірки холодною водою і залишаємо на 4-5 годин. Я можу і на ніч залишити - нічого страшного.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 1


Також для консервування нам знадобляться листя і приправи: кріп (з парасольками), листя смородини, вишні, дуба і хрону. Чистимо зубчики часнику, розрізаємо, щоб він активніше дав смак і аромат.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 2


Добре миємо банки (я содою мию), стерилізуємо. Після стерилізації відразу їх накриваємо стерильними кришками. Коли будуть готові всі інгредієнти, наповнюємо банки. На низ кладемо горошини чорного перцю, листя смородини. У мене в рецепті пропорції вказані для 1 трилітрової банки.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 3

Далі у мене йде вишня і дубовий лист.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 4


Потім кладемо половинку листа хрону і 1 стебло кропу.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 5


Додаємо часник. Як я вже говорила, зубчики я розрізаю навпіл.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 6


Укладаємо огірки в банку. Краще всього носики в огірках обрізати, але в даному випадку цього не зробили. Укладати огірки в банку потрібно досить щільно, але все ж залишати достатньо місця для розсолу.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 7


Заливаємо банки з огірками киплячою водою (ось вода закипіла, ми її не вимикаємо: весь час, що наливаємо воду в банки, вода продовжує кипіти на плиті), закриваємо кришками і чекаємо хоча б 40 хвилин, щоб огірки встигли трохи охолонути.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 8


Надягаємо залізну кришку-сито на банки і зливаємо воду в каструлю. Я воду не змінюю - роблю розсіл з той води, що була вже в банках.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 9


Ставимо воду на вогонь. Коли вона стане гарячою, додаємо в неї сіль і цукор (з розрахунку на кількість банок). Доводимо до кипіння, знімаємо піну, якщо треба (якщо сіль або цукор недостатньо очищені попалися).

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 10


Заливаємо кожну банку киплячим маринадом.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 11


Прямо в банку кладемо лимонну кислоту. Потім заливаємо маринадом майже до кінця.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 12


Наливаємо оцет. Оцет треба лити в воду, а не на огірки! Тому оцет акуратно наливаємо саме в маринад.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Фото 13


Банки закочуємо, перевертаємо і вкутуємо. Залишаємо до повного охолодженням.

Процес консервації маринованих солодких огірків на зиму - Готові огірочки


Огірочки виходять просто чудові! Смачні, хрусткі, ароматні, солодкі. Смачного!

Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Українська
Опис: Смачні мариновані солодкі огірки - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 15 Ккал
Рейтинг: 9.8/10 (голосів: 17)
Ключові слова: Консервація / Маринування

Смачні мариновані солодкі огірки


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com