Відкрити категорії

Баклажани в аджиці на зиму




Сьогодні будемо готувати баклажани в аджиці на зиму. Така аджика буде відмінним варіантом для доповнення будь-якої страви.

Інгредієнти:
баклажани - 3 кг;
помідори - 3 кг;
болгарський перець - 1 кг;
часник - 2 головки;
гіркий перець - за смаком;
оцет 9% - 100 мл;
сіль - 100 г;
цукор - 2 склянки (360 г);
рослинна олія - 1 ст. (200 мл).

Стакан ємністю 200 мл.

Процес приготування баклажани в аджиці на зиму.


Помідори і перець помити. Помідори обрізати, а потім нарізати на шматочки. Перець очистити від насіння і також нарізати на шматочки. Очистити часник. Нарізати гіркий перець.

1

Овочі пропустити через м'ясорубку, а можна і подрібнити блендером.

2


Подрібнені овочі перекладаємо в глибоку каструлю, додамо цукор, сіль рослинне масло, оцет, добре перемішуємо і відправляємо каструлю з аджикою на вогонь і доводимо до кипіння.

3


Поки закипає аджика, наріжемо вимиті баклажани на кружечки шириною близько 1,5 см.

4


Викладаємо баклажани в киплячу аджику, перемішуємо, кип'ятимо протягом 30 хвилин.

5


Наповнюємо простерилізовані банки баклажанами з аджикою і герметично закриваємо простерилізованою кришкою. Закупорені банки перевертаємо і укутуємо до повного охолодження.

6


З даної кількості продуктів виходить 5 л баклажанів в аджиці.

7


Смачного!


Баклажани в аджиці на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com