Відкрити категорії

Томатний соус в домашніх умовах


Томатний соус в домашніх умовах


Сьогодні з вами будемо готувати томатний соус.

Інгредієнти:
помідори - 5 кг;
цукор - 300 г;
сіль - 50 г;
гвоздика - 5-7 шт.;
часник - 3 зубчики;
кориця мелена – 1/4 ч. ложки;
оцет 9% - 15 мл (1 ст. ложка).

При бажанні можна додати гострий перець чилі, запашний перець горошок, лавровий лист.

Час приготування близько 3-х годин.
Вихід близько 2-х літрів.

Процес приготування томатного соусу на зиму.


Необхідно підготувати продукти. Помідори перекрутити на соковижималку.

11


Ставимо помідори на вогонь, додаємо 1/4 чайної ложки кориці, гвоздику, цукор і сіль. Добре це все розмішати і залишити вариться десь на 2-3 години. Повинно залишитися десь половина всього того, що ми перекрутили. Часник і оцет ми залишимо на потім.

22

Рекламний блок
По закінченню 2,5 годин ви можете побачите, що рідини стало менше рівно в половину.

33


Хвилин за 30 до закінчення варіння ми додамо часник. Видавлюємо 3 зубчики в наш майбутній соус. Добре розміщуємо.

44


Хвилин за 15 до закінчення варіння ми додамо оцет. Нам знадобиться 15 г (9-відсотковий). Добре розмішаємо. Ще проваримо хвилин 10-15 і можна розливати по стерильним банкам.

55


Томатний соус дуже добре вже загус. Можна тепер закручувати.

66


Як бачите, цей рецепт томатного соусу дуже простий, але повірте, він дуже ароматний, смачний і бездоганний.

77


Залишайте свої коментарі, діліться цим рецептом зі своїми друзями у соціальних мережах.

Рекламний блок
Томатний соус в домашніх умовах


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com