Відкрити категорії

Овочеве асорті на зиму


Овочеве асорті на зиму


Сьогодні будуть закривати овочеве асорті на зиму. Для мене таке асорті справжнє літо в банці. Тут помідори, огірки болгарський перчик, зелень. В баночці виглядає просто дуже красиво, а на тарілці виглядає ще краще. Дуже апетитно, яскраво, якось по особливому, по-літньому.

На чотири 1,5-літрових банки.

Інгредієнти:
огірки - 2-3 шт. на банку;
помідори - близько 10 шт. на банку;
болгарський перець – 4 шт.;
пучок петрушки;
цибуля - 1 середня;
часник - 8-10 зубчиків;
чорний перець - 8 горошин;
запашний перець - 8 горошин;
гвоздика - 4-8 бутонів;
перець - 1 гіркий.

Для маринаду на кожен літр води:
крупна сіль - 1 ст. ложка з невеликою гіркою;
цукор - 3 ст. ложки з невеликою гіркою;
оцту 9% - 70 мл.

Процес приготування овочевого асорті на зиму.


Перець миємо, очищаємо і нарізаємо великою соломкою.

11


Цибулю нарізаємо півкільцями.

22


Зелень нарізаємо не дрібно.

33


Часник розрізаємо вздовж навпіл.

44

Рекламний блок
Нарізаємо кружечками гострий пекучий перець (вся гострота гіркого перцю в його насінні, тому ви можете регулювати її на власний розсуд).

55


Огірки потрібно попередньо помити і на кілька годин замочити в холодній воді. Зрізаю хвостики.

66


Щоб помідори не лопнули при термічній обробці, проколюю пару раз їх виделкою.

77


Банку потрібно попередньо помити без хімічних миючих засобів, наприклад, з содою або гірчицею. Добре обполоснути і висушити. Банки, ще як правило, я стерилізую у звичайній духовці. На дно кладемо трохи нарізаної зелені, кладемо по пару горошин запашного перцю, чорного перцю горошком і 1-2 гвоздики, декілька кружків гострого гіркого перцю, в кожну банку кладемо 1-2 зубчики часнику, трохи цибулі, болгарський перець.

88


Огірки нарізаємо на середні кружальця. Кладемо по банках і злегка утрамбовуємо.

99


Решту банки заповнюємо помідорами.

1010


Кришки заливаємо окропом і залишаємо на 5-7 хвилин. Банки акуратно заливаємо окропом, накриваємо і залишаємо хвилин на 10. Потім зливаємо, вимірюємо обсяг злитої води і відповідно до цього додаємо в воду сіль і цукор. На кожен літр води додаємо столову ложку з гіркою солі 3 ст. ложки з гіркою цукру. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і при цьому стежимо, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.

1111


Вливаємо сюди оцет (на кожен літр води беремо 70 мл 9% столового оцту). Тепер гарячим маринадом заливаємо овочі. Заливаємо до самого верху і закатуємо кришками. Банки перевертаю, укутую, даємо повністю остити.

1212


Це овочеве асорті зберігаю в прохолодному приміщенні.

1313


Залишайте свої коментарі щодо цієї консервації.

Рекламний блок
Овочеве асорті на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com