Відкрити категорії

Борщова заправка на зиму




Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати заправку для борщу, вона мене дуже виручає взимку. Борщ можна приготувати за 30-40 хвилин.

Інгредієнти:
буряк - 2,4 кг;
морква - 1 кг;
перець болгарський - 1 кг;
перець гострий стручковий - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 кг;
олія соняшникова - 250 мл;
сіль - 3 ст. ложки з гіркою;
лимонна кислота - 1 ч. ложки без гірки;
помідори перекручені - 6,5 л;
цукор – 300 г;
квасоля - 1 л. банку.

Порцій - 20-21 банки по 0,5 л.
Час приготування - 60 хвилин.

Процес приготування заправки для борщу на зиму.


Зараз я буду перекручувати помідори на соковижималку, яка буде відкидати насіння. У мене буде ось така звичайнісінька.

1


Ось такий вийшов прекрасний томатний сік з м'якоттю без насіння.

2

Зараз на корейську тертку нам потрібно буде натерти буряк і моркву.

3


Цибуля потрібно нарізати півкільцями.

4


Солодкий і гострий перець можна нарізати дуже дрібно на кубики або ж можна перекрутити на м'ясорубку, що я зараз і зроблю. Розміщаємо все в одну миску.

5


У велику миску, в якій будемо готувати заправку, наливаємо масло. В добре розігріту олію засипаємо нашу цибулю. На невеликому вогні цибулю будемо обсмажувати близько 10 хвилин.

6


Коли цибуля вже готова, додаємо томатний сік, моркву, буряк, солодкий перець, гострий перець, сіль, цукор.

7


Це все акуратно розмішати і після того, як закипить, будемо варити десь 20-30 хвилин. За бажанням сюди можна ще додавати часник.

8


Через півгодини додаємо зараз квасолю (вона у нас вже готова). Добре розміщуємо і будемо ще варити 10 хвилин. Потім додаю лимонну кислоту. Дуже добре це все розміщую і буду варити ще 10 хвилин. Після чого заправка готова.

9


Тепер можна розливати по банках.

10


Ну ось і все.

11


Тепер запросто можна приготувати дуже швидкий борщ!


Борщова заправка на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Надя
Якщо є олія,то яке масло ще добавляти
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com