Відкрити категорії

Лечо з кабачків на зиму


Лечо з кабачків на зиму


Сьогодні готуємо шикарне кабачкове лечо на зиму за маминим рецептом. Вона готує його вже багато років, так що рецепт перевірений. Готується швидко і просто.

Інгредієнти:
очищені кабачки без насіння - 1,5 кг;
густий томатний сік (терті помідори) - 500 мл;
цибуля – 3 шт.;
солодкий болгарський перець - 5-6 шт.;
цукор - 50 г;
сіль - 0,5 ст. л.;
рафіноване рослинне масло - 50 мл;
оцет 9% - 40 мл (70% оцту - 3,8 мл, 6% оцту - 66,6 мл).

Вихід - 2 л баночки.

Процес приготування кабачкового лечо.


Очищені кабачки наріжемо середніми шматочками або брусочками, не дрібно, щоб в процесі вони не розварилися.

11


Солодкий перець будь-якого кольору ріжемо також смужками.

22

Рекламний блок
Цибулю нарізаємо півкільцями.

33


Помідори натираємо на тертці або через м'ясорубку. Потрібен саме густий сік. Виливаємо його в каструлю на овочі, не бійтеся, що соку мало, в кінці все буде в нормі.

44


Після закипання салат варимо 15 хвилин на повільному вогні. На закипання йде приблизно хвилин 10-15. Овочі зменшуються в об'ємі, а кількість соку збільшується. Дуже акуратно зрідка мішаємо лопаткою.

55


За 3-4 хвилини до готовності додаємо сіль, цукор, рослинну олію, оцет (у мене дев'ятивідсотковий). Даємо салату прокип'ятитися ще пару хвилин.

66


Розливаємо і закочуємо стерилізованими кришками. Перевертаємо і закутуємо до повного охолодження.

77


Взимку насолоджуємося. Виходить дуже смачний кабачковий салат до будь-якого гарніру.

88


Залишайте свої коментарі. Також діліться цим рецептом консервації зі своїми друзями.

99


Смачного!

Рекламний блок
Лечо з кабачків на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com