Зелена аджика на зиму



Зелена аджика на зиму


Щоб їжа приносила користь, потрібно прагнути виключити стадію термічної обробки. Сира зелена аджика – концентрований набір вітамінів. Це гостра смачна закуска, вона буде дуже свіжо і яскраво виглядати на тарілці. Аджику подають з будь-якими пісними і м'ясними стравами: її намазують на хліб, викладають в соусниці.

Вийде 800 мл зеленої аджики, якраз зручно для розфасовки у дві банки об'ємом по 400 мл.

Інгредієнти:
петрушка – 250 г;
кріп – 100 г;
перець болгарський – 500 г;
перець гіркий – 4 штуки;
часник – 200 г;
оцет – 50 мл;
сіль – 1 столова ложка;
цукор – 2 столових ложки.

Рецепт приготування зеленої аджики.


Ступінь свіжості зелені повинна відповідати показнику «тільки з грядки». Ці ж вимоги відносяться до перцю і часнику.

11


Петрушку і кріп миють, перебирають. Видаляють в'ялі і пожовклі гілочки. Стебла використовуються в аджиці, але жорсткі «задерев'янілі» ділянки краще прибрати.

22


Найкращий блендер не може впоратися з зеленню без попереднього подрібнення. Буде прийнятна сантиметрова нарізка петрушки і кропу.

33


Зелень кладуть в глибоку миску подрібнюють блендером на середній швидкості. Не потрібно прагнути перетворити зелень в рідкий соус, маса повинна стати трохи м'якше. Час роботи блендера – 1 хвилина.

44


Солодкий перець чистять, розламують на великі шматки, кидають у миску з зеленню. Знову включають блендер на одну хвилину на тій же середній швидкості. Таке поступове введення інгредієнтів дозволяє отримати хорошу консистенцію аджики. Якщо змішувати всі продукти одночасно, маса вийде водянистою, її буде складно намазувати на бутерброди.

55


Чистять гіркий перець і часник, перемелюють ці інгредієнти разом із зеленню. Перець повинен бути великим, в сирій аджиці він стане одним з природних консервантів. Не варто лякатися гостроти, яка проявиться в первісному смаку. З часом оцет врівноважить смакові компоненти, присутність пекучого перцю буде здаватися помірним.

66


В аджику додають сіль і цукор, масу розмішують.

77


Наливають оцет, вимішують аджику одну хвилину, щоб оцет рівномірно розподілився. Готують пузаті барильця, посуд попередньо стерилізують. Розкладають аджику, загвинчують стерильні кришки.

88


Сира аджика може зберігається в погребі, якщо в ньому в усі сезони підтримується прохолодна температура. При відсутності погреба зелену аджику доведеться «поселити» на полиці холодильника. Дуже смачна, гостра аджика для зими готова.

99


Приємного смаку!


Зелена аджика на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок