Відкрити категорії

Консервовані помідори на зиму


Консервовані помідори на зиму


Усі господині без винятку консервують у серпні та вересні? Звичайно, помідори. У цей час різко падає ціна на томати і треба встигнути зробити з них заготовки на зиму.

Рецептів та варіантів консервування помідорів дуже багато. Наприклад, можна за класичним рецептом законсервувати помідори в маринаді. І це буде прекрасна закуска і доповнення до гарнірів і м'яса.

Також зараз дуже популярно комбінувати різні овочі при консервуванні. Цей варіант дуже зручний. Адже взимку не треба буде відкривати кілька банок з консервацією, тому що в одній банці вже є різні овочі для обіду або вечері.

Варіантів консервування асорті з овочів досить багато. Деякі такі рецепти містять дуже багато інгредієнтів, а інші обмежуються лише 2-3 овочами. Консервовані овочі у вигляді асорті незвичайно красиво виглядають в банці і мають дуже насичений смак.

Мариновані помідори з болгарським перцем – відмінне поєднання для консервування в одній банці. Коли взимку відкриваєш банку з таким змістом для сімейного обіду, то смак помідорів і болгарського перцю нагадує про спекотне літо і підвищує настрій. Спробуйте законсервувати помідори по нижченаведеним рецептом.

Інгредієнти (на 2 банки по 3 л):
томати – 4 кг;
болгарський перець червоний і жовтий – 1,2 кг;
часник – 1 гол.;
лавровий лист – 4 шт.;
перець горошком – 10 шт.;
зелень кропу - 4-8 гілочок;
цукор – 4 ст. л.;
сіль - 2 ст. л.;
оцет – 2 ст. л.

Як консервувати помідори з болгарським перцем.


Процес консервації почніть з приготування банок. Візьміть 3-х літрову банку і вимийте її у воді з содою. Чистий бутель поставте вниз шийкою в маленьку миску або каструлю, наповнену невеликою кількістю води. Доведіть воду до кипіння і стерилізують в ній банку 15-20 хвилин. Кришку для консервування стерилізують пару хвилин.

11

Рекламний блок
Помідори і болгарський перець помийте у воді.

22


Часник почистіть, а потім промийте його у воді. З перцю видалити насіння і поріжте його великими смужками.

33


У простерилізовану банку покладіть 1/2 очищеного часнику, 5 горошин перцю, 2 лаврових листа, зелень кропу.

44


Зверху покладіть половину порізаного болгарського перцю.

55


На нього укладіть помідори до самого верху банки.

66


Закип'ятіть 2 л води і залийте нею помідори в банці.

77


Накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.

88


Потім злийте воду з банки.

99


А потім знову залийте помідори окропом. Через 10 хвилин злийте ще раз воду з банки.

1010


Далі в банку з помідорами насипте 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі і налийте 1 ст. л. оцту, а потім залийте все окропом.

1111


Загорніть банку кришкою.

1212


Переверніть банку шийкою вниз і накрийте її ковдрою або рушником. На наступний день консервацію можна віднести в шафу для зберігання. В наступні кілька тижнів заглядайте в місце зберігання маринованих помідорів, щоб контролювати їх стан. При здутті кришки потрібно відкрити їх, щоб вони не вибухнули. Але таке при використанні даного рецепту трапляється вкрай рідко.

Рекламний блок
Консервовані помідори на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com