Відкрити категорії

Кабачкова ікра на зиму




Прийшов сезон кабачків, і гріх це не використовувати для приготування кабачкової ікри. Готую її спеціально для чоловіка - він її просто обожнює, а від магазинної у нього часто буває печія.

Напевно, ви помічали, що просто неможливо приготувати домашню кабачкову ікру, смак якої буде схожий на магазинну. У чому секрет приготування магазинної кабачкової ікри, не відомо. На сьогоднішній день існує досить велика кількість найрізноманітніших рецептів для приготування смачної кабачкової ікри – гострої або не дуже гострої, з майонезом, томатною пастою.

Кожна ікра відрізняється за своїм складом, але при цьому завжди використовується практично один спосіб приготування – всі інгредієнти треба подрібнити, потім обсмажити, після чого пропустити через м'ясорубку, а потім тушкувати до потрібної консистенції і ікра готова.

Інгредієнти:
цибуля ріпчаста - 0,5 кг;
морква - 0,5 кг;
кабачки - 3 кг;
томатна паста - 2 ст. л.;
олія соняшникова - 0,5 ст.;
цукор пісок - 1 ст. л.;
сіль - 1 ст. л.;
перець чорний мелений - 1 ч. л.;
столовий оцет - 1 ст. л.

Спосіб приготування кабачкової ікри на зиму.


Отже, продукти, які ми будемо використовувати.

1


Першим ділом миємо, чистимо моркву натираємо на крупній тертці.

2

У сковороді обсмажуємо моркву з невеликою кількістю масла.

3


Поки морква смажиться, чистимо і ріжемо цибулю.

4


Обсмажену моркву перекладаємо у високу каструлю.

5


Таким же чином обсмажуємо цибулю.

6


Відправляємо її до моркви.

7


Ріжемо кубиками вимиті кабачки. У мене кабачки молочні, тому готую прямо з шкіркою.

8


Обсмажуємо всі кабачки невеликими порціями і з невеликою кількістю олії.

9


Тепер, коли всі овочі пережарені, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 20 хвилин на повільному вогні.

10


Поки овочі тушкуються, підготуємо баночки. Баночки 800 та 600-грамові, вони найкраще підходять для таких заготовок. Ретельно мию і прожарюю хвилин п'ять у духовій шафі.

11


Овочі стали м'якими і прийшла пора їх подрібнити за допомогою блендера.

12


Домагаємося однорідної, пухкої консистенції.

13


І на цьому етапі додаємо томатну пасту.

14


Цукор.

15


Сіль.

16


Перець за смаком.

17


Знову накриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь хвилин на п'ять. В останній момент додаємо оцет і пробуємо на смак, чого ще не вистачає. Акуратно розливаємо ікру в підготовлені баночки.

18


Накриваємо металевими кришками і знову ставимо в духовку. Я доводжу духовку до 100 градусів і відразу ж відключаю.

19


Закатуємо відразу гарячими.

20


Перевертаємо і залишаємо так до повного охолодження.

21


Ну і залишилося найприємніше: зробити тост і покласти на нього смачну ікру.


Кабачкова ікра на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Олена
Зпробую i по-вашому. Чим миєтє духовку? Дуже чистенька
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com