Відкрити категорії
Як приготувати смажене морозиво
- Переглянути -
Переглядів: 6 211   |  Коментарів 0
Рисові млинці з грибами


Інгредієнти:
рисовий папір
Шампіньйони - 500гр (або гриби шитаки)
цибуля 1шт
Олія для смаження
сіль, перець.

- Переглянути -
Переглядів: 6 671   |  Коментарів 0
Фунчоза з креветками і овочами


Інгредієнти:
Бобова локшина (скляна локшина) -100 г
Креветки королівські - 200г
Пекінська капуста - 160г
Болгарський перець - 200г (по 1 штуці жовтий і оранжевий)
Часник - 2 зубчики
Оливкова олія - 2 столові ложки
Кунжут - 2 столові ложки

Для соусу:
Соєвий соус - 120 г (7 столових ложок)
Лимонний сік - 120г (7 столових ложок)
Мед рідкий - 90г (4 столові ложки)
Оливкова олія - 40 г (4 столові ложки)
Часник - 2 зубчики
Сіль, Червоний перець чилі - за смаком

- Переглянути -
Переглядів: 4 850   |  Коментарів 0
Стручкова квасоля по-китайськи


Інгредієнти:
Стручкова квасоля (можна заморожену) - 300г
Кукурудзяний крохмал - 1 ч. л. (Можна замінити картопляним - 1/2 ч. л.)
Імбир свіжий (натерти на дрібній тертці) або мелений - 1 ст. л.
Часник - 3 зубчики
Соус табаско - 1 ч. л. (Можна замінити меленим перцем чилі - 1/4 ч. л.)
Соєвий соус - 4 ст. л.
Кунжутне масло - 1,5 ч. л.
Коричневий цукор (можна замінити медом) - 1 ч. л.
Рослинна олія для смаження - 2 ст. л.

- Переглянути -
Переглядів: 6 931   |  Коментарів 0
Рисовий гарнір


Інгредієнти:
Рисовий папір-6 шт.
Гриби свіжі-300 гр.
Помідор-1 шт.
Цибуля ріпчаста-1 шт.
Мексиканська заморожена суміш-1, 5 склянки.
рис відвареної-1 ст.
сіль, перець, кунжут, соєвий соус, оливкова олія.

- Переглянути -
Переглядів: 4 447   |  Коментарів 0
1 2

Китайська/Азіатська кухня кулінарні рецепти.

Для китайця їжа - це не тільки процес угамування голоду. Швидше, це ритуал. У Китаї до цих пір люди похилого віку звертаються до інших, замість привітання, зі словами: «Ні чафаньла ма?» Тобто: «Ви вже поїли?». Про того, хто втратив роботу, скажуть: «Він розбив чашку з рисом».

У Стародавньому Китаї значну частину серед деяких палацових церемоній, які виконували навіть китайські імператори, займали ті з них, які мали до їжі безпосереднє відношення, а ще до того, що з нею було пов'язано. У Китаї все було строго підібране - і порядок подачі китайських страв, і сервірування, одяг слуг, які прислужували за столом, і музика.

Китайські кулінари і господині не забудуть казати: «Не буває поганих продуктів, є лише поганий кухар». Очевидно, в цьому і полягає секрет цієї кухні.

У китайських кулінарів існують конкретні правила, яких ті дотримуються неухильно. Так, всі продукти потрібно ретельно обробити. По-друге, потрібно провести дуже швидку теплову обробку продуктів. Третє правило - застосування самих різних спецій, прянощів і соусів. Компоновку або складання страв здійснювати по запаху, кольору і смаку.

Підбір інгредієнтів робився таким чином, щоб вони були сумісні між собою. Все це, разом узяте, і становить неповторність китайської кухні, яка залучає незвичайними методами готування, масою спецій, привабливим оформленням страв і оригінальним поєднанням компонентів. До речі, приготування пельменів вважається споконвіку китайським заняттям. Передбачається, що саме вони першими відповіли на запитання про те, як приготувати пельмені.

У сучасному Китаї особливо популярна свинина. Її готують, нарізавши кубиками, невеликими скибочками або соломкою, і смажать на великому вогні. Тут люблять приготувати їжу і з м'яса свійської птиці. Широко застосовують в кухні курячі та качині яйця. З них готують холодні і гарячі страви. Популярні і страви з китайського окуня і камбали, шаблі-риби та з морських безхребетних тварин, креветок і інш. Люблять тут готувати з зернобобових. У складі страв національної китайської кухні - борошняні вироби та овочі. Особливо популярні товсті молоді листки бамбука. Зелений чай - найпоширеніший напій. Гостей тут завжди зустрінуть чашкою свіжозавареного чаю.

Контакти: shefkuhar2@gmail.com