Китайська/Азіатська кухня кулінарні рецепти.
У Стародавньому Китаї значну частину серед деяких палацових церемоній, які виконували навіть китайські імператори, займали ті з них, які мали до їжі безпосереднє відношення, а ще до того, що з нею було пов'язано. У Китаї все було строго підібране - і порядок подачі китайських страв, і сервірування, одяг слуг, які прислужували за столом, і музика.
Китайські кулінари і господині не забудуть казати: «Не буває поганих продуктів, є лише поганий кухар». Очевидно, в цьому і полягає секрет цієї кухні.
У китайських кулінарів існують конкретні правила, яких ті дотримуються неухильно. Так, всі продукти потрібно ретельно обробити. По-друге, потрібно провести дуже швидку теплову обробку продуктів. Третє правило - застосування самих різних спецій, прянощів і соусів. Компоновку або складання страв здійснювати по запаху, кольору і смаку.
Підбір інгредієнтів робився таким чином, щоб вони були сумісні між собою. Все це, разом узяте, і становить неповторність китайської кухні, яка залучає незвичайними методами готування, масою спецій, привабливим оформленням страв і оригінальним поєднанням компонентів. До речі, приготування пельменів вважається споконвіку китайським заняттям. Передбачається, що саме вони першими відповіли на запитання про те, як приготувати пельмені.
У сучасному Китаї особливо популярна свинина. Її готують, нарізавши кубиками, невеликими скибочками або соломкою, і смажать на великому вогні. Тут люблять приготувати їжу і з м'яса свійської птиці. Широко застосовують в кухні курячі та качині яйця. З них готують холодні і гарячі страви. Популярні і страви з китайського окуня і камбали, шаблі-риби та з морських безхребетних тварин, креветок і інш. Люблять тут готувати з зернобобових. У складі страв національної китайської кухні - борошняні вироби та овочі. Особливо популярні товсті молоді листки бамбука. Зелений чай - найпоширеніший напій. Гостей тут завжди зустрінуть чашкою свіжозавареного чаю.