Відкрити категорії

Гарбузова каша




Сьогодні готуємо гарбузову кашу за старовинним бабусиним рецептом як в печі.

Інгредієнти:
гарбуз - 500 г;
молоко - 600 мл;
рис - 1 стакан (250 мл);
вершкове масло - 100 г;
цукор - 3 ст. л.;
цукор ванільний - 1 ч. л.;
сіль - 0,5 ч. л.;
ізюм - 50 г.

Випікати в духовці при температурі 180 градусів 1,5 години.

Процес приготування гарбузової каші.


Гарбуз очищаємо, видаляємо насіння і нарізаємо на шматочки.

1


Гарбуз відправляємо в каструлю. Заливаємо окропом, щоб покрився гарбуз і відправляємо на вогонь варитися 15-20 хвилин.

2


Промити рис холодною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою. Тепер будемо його відварювати в молоці. В каструлю виливаємо молоко, доводимо до кипіння і додаємо рис. Відварюємо до напівготовності.

3

В яйця додаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером або віночком.

4


Ізюм заливаємо і промиваємо окропом.

5


Рис відварювався 10 хвилин, знімаємо його з вогню і даємо трошки охолонути.

6


Гарбуз відварювався 15 хвилин, став м'яким. Тепер можна знімати з вогню і злити воду. Тепер гарбуз потрібно потовкти. Додаємо його в рис.

7


Перемішуємо. Додаємо вершкове масло, яєчну суміш, додаємо дрібку солі, ізюм. Добре перемішуємо.

8


Для приготування каші в духовці можна використовувати керамічний, глиняний або скляний посуд. Посуд, в якому будемо випікати гарбузову кашу, необхідно змастити вершковим маслом для того, щоб скоринка була рум'яна і хрустка.

9


Виливаємо кашу, відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів.

10


Пройшло 1,5 години, дістаємо кашу з духовки. Такий аромат, просто не передати словами, так і хочеться спробувати.

11


Вийшла дуже смачна гарбузова каша, ніжна, ароматна рум'яна скориночка, точно як у бабусі з печі.

12


Смачного!


Гарбузова каша


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com