Відкрити категорії

Запечений печінковий паштет




Інгредієнти:
Печінка 400 г
Сало свіже 250 г
Куряче стегенце 200 г
Морква 1 шт.
Цибуля фіолетова 1 шт.
Лавровий лист 6 шт.
Сіль 1 ч. л.
Перець чорний мелений 0.3 ч. л.

Спосіб приготування:
Для приготування паштету нам знадобиться сало, печінка, куряче стегенце, свіже сало з гарним м'ясним прошарком, велика морква, фіолетова цибуля, лавровий лист, сіль, перець чорний мелений. Додатково нам знадобиться вузька прямокутна форма («цеглинка») для запікання паштету і пергамент для випічки.

Запечений печінковий паштет



Печінку миємо, обсушуємо паперовим рушником, з стегенця знімаємо м'ясо разом з шкіркою. Нарізаємо дрібними шматочками печінку, куряче м'ясо, сало.



Пропускаємо через м'ясорубку шматочки печінки, курячого м'яса і сала.



Цибулю і моркву чистимо, нарізаємо невеликими шматочками.



Також пропускаємо через м'ясорубку і додаємо до інших інгредієнтів.



Ретельно перемішуємо масу для паштету, всипаємо сіль і перець чорний мелений.



Ще раз перемішуємо.



На дно вузької прямокутної форми для запікання паштету викладаємо лист пергаменту для випічки так, щоб краї звисали по обидві сторони. Далі викладаємо в підготовлену форму паштетну масу, розрівнюємо поверхню, на яку викладаємо лаврові листи.



Тепер слід закрити паштетну масу звисаючим по обидві сторони пергаментом для випічки - спочатку закрити з одного боку, щільно притискаючи пергамент до поверхні, а потім також з іншого.



Ставимо форму в заздалегідь нагріту до 180 °С духовку і випікаємо 1 годину. Коли паштет буде готовий, ми даємо йому повністю схолонути, потім виймаємо з форми і звільняємо від паперу. Паштет можна також поставити на деякий час під гніт, щоб надалі зручніше було нарізати.



Смачного!

  Джерело:  

http://webspoon.ru/receipt/zapechjonnyjj-pechjonochnyjj-pashtet

Запечений печінковий паштет


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com