Відкрити категорії

Як приготувати фалафель з нуту вдома


Як приготувати фалафель з нуту вдома

Інгредієнти:

сухий нут - 200 г;
невелика цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
харчова сода - 0,5 ч. л.;
спеції: по 1 ч. л. меленого коріандру, солі і кмину; 1/3 ч. л. перцю, імбиру, мускатного горіха і кориці;
для смаження: 0,5 склянки олії.

Фалафель - дуже популярна і суперсмачна закуска, яку можна приготувати з сирого, вимоченого нуту з цибулею, часником і спеціями. Зустрічайте мій перевірений рецепт східних фалафель.

Як приготувати фалафель з нуту.

  1. Будемо робити фалафель з сирого, попередньо замоченого нуту. Напередодні його слід залити холодною водою (кип'яченою або фільтрованою). Досить двох склянок води, тобто приблизно 500 мл води. Однак не варто замочувати нут більше ніж на 12 годин, щоб він не почав бродити (особливо при температурі в приміщенні вище 19 градусів). Злийте воду для замочування і промийте нут в ситечку.
    Замочити нут
  2. У миску з вимоченим нутом додайте очищену цибулю і 3 очищених зубчика часнику. Також додамо 1 ч. л. меленого коріандру, сіль і кмин; 1/3 ч. л. перцю, імбиру, мускатного горіха і кориці.
    У вимочений нут додати спеції
  3. Рекомендую все перемішати, щоб спеції проникли до нуту. Всі інгредієнти в мисці потрібно перемолоти на м'ясорубці. Тепер додайте в подрібнену масу 0,5 ч. л. харчової соди і ретельно все перемішайте до однорідної маси (бажано руками). Накрийте миску з масою тарілкою і відставте приблизно на 1 годину (не в холодильнику). Маса має ідеальну консистенцію, коли з неї можна формувати кульки.

    Порада №1: Чому в масу додаємо соду? Сода змусить ваші фалафель поглинати менше жиру під час смаження. Крім того, фалафель будуть м'якшими і пухнастими, а не щільними. Фалафель з содою обсмажуються трохи швидше. Вони м'які всередині і хрусткі зовні.

    Порада №2: Відразу хочу відзначити, що я ніколи не подрібнюю нут за допомогою блендера. Я використовую м'ясорубку з насадкою із дрібної сітки.
    Всі інгредієнти перемолоти на м'ясорубці
  4. Налийте масло в глибоку сковороду. Почніть нагрівати масло. Встановіть конфорку на середню потужність і терпляче почекайте, поки каструля з маслом нагріється приблизно до 175 градусів. Якщо у вас є кондитерський термометр, я рекомендую вам його використовувати. Для заготовки візьмемо розмір середнього волоського горіха - близько 30 г на фалафель. Сформуйте кулю, злегка зігніть її у формі диска.
    Формуємо кульки і смажимо їх на сковорідці
  5. Коли жир добре розігріється, можна починати смажити Фалафель. Смажте по кілька фалафель за раз. Як тільки фалафель красиво почервоніє з нижньої сторони, переверніть їх. Дістаньте, наприклад, смажені фалафель за допомогою сита і покладіть їх на паперовий рушник, щоб ввібрати надлишки масла.

    Мої фалафель смажилися приблизно по 1,5 хвилини з кожного боку. Ваші можуть жаритися трохи довше чи менше за часом. Це буде залежати від їх розміру, а також від того, скільки жиру буде у вашій сковороді.
  6. Смачного!
Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 12 годин
Кухня: Східна
Опис: Як приготувати фалафель з нуту вдома - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 72 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 50)
Ключові слова: Холодні закуски / Вегетаріанська кухня

Як приготувати фалафель з нуту вдома


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com