Відкрити категорії

Оселедець з оцтом і цибулею


Оселедець з оцтом і цибулею

Інгредієнти:

філе оселедця - 700 г;
вода - 500 мл;
велика цибулина - 1 шт.;
оцет 10% - 150 мл;
невелика морква - 1 шт.;
спеції: 2 ч. л. цукру; 2 великих лаврових листка; 3 зерна запашного перцю; 1 ч. л. насіння гірчиці.

Рецепт приготування на вечерю або будь-який святковий стіл ідеального на смак домашнього оселедця в оцті. Сам рецепт дуже простий, а смак оселедця неперевершений.

Процес приготування оселедця з оцтом і цибулею.

  1. Перед нарізкою філе оселедця промити в холодній воді. Скільки разів промивати оселедець, залежить від того, наскільки він солоний. Викладіть філе в миску з холодною водою. Приблизно через 20 хвилин пропоную закінчити замочування, викласти на паперовий рушник і ретельно обсушити. Нарізаємо філе на шматки шириною не менше 4 см.
    Вимочити і нарізати оселедець
  2. Вам потрібно приготувати розсіл для оселедця в оцті, зробити його дуже просто і швидко. Налийте в невелику каструлю 2 склянки води (500 мл). Також додайте 2 ч. л. цукру, 2 великих лаврових листки, 3 зерна запашного перцю і 1 ч. л. насіння гірчиці. Очистити моркву і нарізати. Доведіть до кипіння і відразу зменшіть потужність конфорки до мінімуму. Приблизно через 4 хвилини приготування зніміть каструлю з плити. У цей момент додайте в каструлю очищену і нарізану цибулю, додайте 150 мл 10% оцту. Перемішайте маринад і дайте йому повністю охолонути.

    Порада 1: Ви можете спокійно відмовитися від гірчиці. Морква в розсолі теж не потрібна. Замість неї ви можете додати більше цибулі.

    Порада 2: якщо вам подобається більше оцту, додайте ще 50 мл.
    Робимо розсіл для оселедця
  3. Приготуйте, наприклад, 2 банки по 600 мл. Всього вони матимуть ємність близько 1200 мл. Банки і кришки повинні бути ідеально чистими, бажано оброблені киплячою водою.

    На дно кожної банки викласти половину підготовлених шматочків оселедця. Потім викладіть більшу частину цибулі, моркви і спецій. Потім рівномірно розділіть інші шматочки оселедця. Нарешті, залийте банки розсолом. Розсіл повинен повністю покрити оселедець. Потримайте банки відкритими або злегка струсіть їх, щоб позбутися від пухирців повітря, які, ймовірно, знаходяться між шматочками риби і овочами. Закрийте банки і поставте їх в холодильник.
    Оселедець в банці
  4. Оселедець в оцті готовий до вживання через 3 дні (на мій погляд, найкраще через п'ять днів). Для мене оселедець в оцті - найкраща добавка до відварної картоплі. Також це ідеальна закуска до святкового столу. Приготований таким чином оселедець можна зберігати в холодильнику до 20 днів.
  5. Смачного!
Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Оселедець з оцтом і цибулею - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 141 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 58)
Ключові слова: Холодні закуски / Новий Рік / День народження

Оселедець з оцтом і цибулею


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Анастасія
Я вже йду готувати аселедець з оцетом і цибулею
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com