Відкрити категорії

3 цікавих святкових закусок


Сьогодні приготуємо три красивих і смачних закуски. Такі закуски будуть відмінно виглядати на святковому столі, обов'язково сподобаються всім гостям.

Сирна закуска.

 

Сирна закускаСирна закуска


Інгредієнти:
сир (напівтвердий або плавлений) - 200 г;
яйця - 3 шт.;
часник - 2 зубчики;
крабові палички - 3 шт.;
горіхи (можна замінити на оливки) - 50 г;
майонез - 2-3 ст. л.

Сир натираємо на дрібній тертці.

11


Варені яйця поділяємо на жовток і білок. Білок натираємо на дрібній тертці до сиру. Сюди ж видавлюємо зубчик часнику, додаємо 2-3 столові ложки майонезу і добре перемішуємо. Маса повинна вийти густою, щоб з неї можна було катати кульки.

22


Для прикраси будемо використовувати жовток і крабові палички. Натираємо їх окремо на дрібній тертці.

33


Із сирно-яєчної маси скачуємо кульки, в середину кожної кульки кладемо шматочок горіха. Замість горіха також можна використовувати оливки. Половину кульок обвалюємо в тертому жовтку.

44


А другу половину обвалюємо в крабових тертих паличках. Їх потрібно після обвалювання ще раз покатати в руках.

55


Готову закуску викладаємо гіркою на тарілку, прикрашену листям салату.

66


Ця закуска виходить красивою ,смачною і дуже ситною.

Мідії з чорносливу.

 

Мідії з чорносливуМідії з чорносливу

Рекламний блок
Інгредієнти:
петрушка - 1 пучок;
сир - 100 г;
часник - 2 зубчики;
яєчні жовтки - 2 шт.;
волоський горіх - 50 г;
майонез - 2 ст. л.;
чорнослив - 300 г.

Спочатку підготуємо волоські горіхи. Їх потрібно підсмажити в духовці або на сковороді. В духовці смажимо приблизно 10-15 хвилин при температурі 170 градусів.

Крок 1Крок 1


Підсмажені і вже остиглі горіхи подрібнюємо або дрібно нарізаємо.

Крок 2Крок 2


Яйця поділяємо на білок і жовток. Білок нам не знадобиться, а жовтки подрібнюємо виделкою.

Крок 3Крок 3


Дрібно нарізаємо пучок петрушки.

Крок 4Крок 4


Сир натираємо на дрібній тертці. До нього додаємо подрібнені горіхи, розтерті жовтки, петрушку, сюди ж вода видавлюємо часник через прес. Заправляємо 2 столовими ложками майонезу і все добре перемішуємо.

Крок 5Крок 5


Тепер підготуємо чорнослив. Його потрібно обов'язково помити і залити окропом на 5 хвилин. Через 5 хвилин зливаємо воду і кожен чорнослив розрізаємо уздовж до середини і трохи розправляємо пальцями.

Крок 6Крок 6


Підготовлений чорнослив заповнюємо начинкою.

Крок 7Крок 7


Мідії з чорносливу красиво сервіруємо на блюді і подаємо на святковий стіл. Така закуска виходить дуже смачною, в ній відмінно поєднується смак чорносливу і сирно-горіхової начинки.

Закусочні рулети з крабовими паличками.


Закусочні рулети з крабовими паличкамиЗакусочні рулети з крабовими паличками


Інгредієнти:
яйця - 4 шт.;
майонез - 200 г;
крабові палички - 100 г;
крохмаль - 2 ч. л.;
соняшникова олія для смаження.

Спочатку підготуємо крабові палички. Їх потрібно нарізати півкільцями.

Фото 1Фото 1


Тепер зробимо тісто для млинчиків. В миску розбиваємо 4 яйця, додаємо 200 г майонезу і 2 чайні ложки крохмалю. Тісто перемішуємо вінчиком або виделкою до однорідності. Сковороду накриваємо кришкою і смажимо на маленькому вогні приблизно 2-3 хвилини тільки з одного боку.

Фото 2Фото 2


Починаємо смажити млинці. Тісто виливаємо на розпечену сковороду, трохи змазану олією. Тісто потрібно наливати більше ніж для звичайних млинців. Відразу ж на сире тісто викладаємо порізані крабові палички.

Фото 3Фото 3


Готовий млинець перекладаємо на тарілку і даємо йому трохи охолонути.

Фото 4Фото 4


А тим часом смажимо наступний. З цієї порції тіста на сковороді діаметром 24 см вийде приблизно 6 млинців. Трохи остиглий млинець щільно згортаємо в рулет.

Фото 5Фото 5


Готові рулети розрізаємо на порційні шматки і викладаємо на тарілку, в якій будемо подавати на стіл. Для зручності залишаємо шпажки і прикрашаємо зеленню.

Фото 6Фото 6


Ці закусочні рулети вийшли дуже ніжними, м'якими і смачними. Вони чудово будуть виглядати на святковому столі.

Фото 7Фото 7
Рекламний блок
3 цікавих святкових закусок


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com