Відкрити категорії

Святковий печінковий торт


Святковий печінковий торт


Сьогодні готуємо печінковий торт, дуже простий, смачний і дуже домашній. Рецептів печінкового торта багато і у кожної господині напевно є свій перевірений.

Інгредієнти:
600 г курячої печінки;
1 стакан молока;
1 склянка борошна;
2 курячих яйця;
3-4 ст. ложки рослинної олії;
сіль.

Для начинки:
2-3 середніх моркви;
2 середні цибулини.

Для змазування:
3-5 ст. ложок майонезу;
зубчик часнику.

1 склянка = 250 мл

Процес приготування страви.


У печінки вирізаємо все зайве. І потім підготовлену печінку або прокручуємо через м'ясорубку або подрібнюють якимось іншим зручним для вас способом. Зазвичай я це роблю за допомогою заглибного міксера. Це зручно, печінкова маса виходить дуже дрібною, однорідною, без шматочків печінки.

11


Вбиваємо сюди курячі яйця, змішуємо.

22


Вливаємо молоко, змішуємо.

33


Вливаємо олію, посолити. Ось така виходить досить рідка основа для печінкових млинчиків.

44


Потім вмішуємо борошно до консистенції млинцевого тіста. Борошна може знадобитися трохи більше, трохи менше. В результаті виходить ось таке по консистенції зовсім не густе тісто, як на тонкі млинці. Даємо тісту постояти хвилин 20.

55

Рекламний блок
Поки тісто настоюється, підготуємо начинку. Я візьму дуже велику моркву, що відповідає 2-3 середнім і 2-3 цибулини. Цибулю дрібно нарізаємо.

66


Моркву натираємо на крупній тертці.

77


Промащувати печінкові млинці я буду майонезом з часником. Беремо 3-5 столових ложок майонезу, видавлюю туди зубчик часнику, розмішуємо і наша заправка готова.

88


На сковорідці розігріваємо трошки олії. Викладаємо порізану цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини до прозорості. Потім додаємо моркву і обсмажуємо разом до готовності овочів. В самому кінці підсолюю нашу начинку.

99


Печінкові млинці смажимо точно так, як і звичайні млинці. Перед першим млинцем сковорідку можна злегка змастити рослинним маслом. Всі наступні млинці смажимо на сухій сковороді (у тісті у нас вже є рослинна олія).

1010


Всього з цієї кількості тіста у мене вийшло 10 тонких печінкових млинчиків.

1111


Збираємо торт. Викладаємо перший млинець, злегка промазуємо майонезом з часником, тонким шаром викладаємо обсмажену цибулю і моркву.

1212


Зверху ще один млинець. Потім знову промазуємо майонезом, викладаємо овочі. В такому порядку збираю весь торт. В якості прошарку для цього торта я використовую не тільки овочі, часто беру тертий сир. Деякі готують такий торт і з грибною начинкою.

1313


Зібраний торт ущільнюємо і вирівнюємо, прикрашаємо за власним бажанням.

1414


Верхній млинець я промазала майонезом. По краях виклала обсмажену цибулю, моркву. Із залишку печінкового тіста спекла маленькі тоненькі млинці. Їх змащую майонезом, згорнула в рулетик і порізала. Викладаємо на верх торта.

1515


Додамо трошки зелені, петрушки. Печінковий торт готовий. Перед подачею потрібно обов'язково дати просочитися, після складання відправляємо торт в холодильник як мінімум на 3-4 години.

1616


Подаємо як холодну закуску.

Рекламний блок
Святковий печінковий торт


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Іванка
Дуже смачно і красиво. Дякую за рецепт
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com