Відкрити категорії

Святковий печінковий торт




Сьогодні готуємо печінковий торт, дуже простий, смачний і дуже домашній. Рецептів печінкового торта багато і у кожної господині напевно є свій перевірений.

Інгредієнти:
600 г курячої печінки;
1 стакан молока;
1 склянка борошна;
2 курячих яйця;
3-4 ст. ложки рослинної олії;
сіль.

Для начинки:
2-3 середніх моркви;
2 середні цибулини.

Для змазування:
3-5 ст. ложок майонезу;
зубчик часнику.

1 склянка = 250 мл

Процес приготування страви.


У печінки вирізаємо все зайве. І потім підготовлену печінку або прокручуємо через м'ясорубку або подрібнюють якимось іншим зручним для вас способом. Зазвичай я це роблю за допомогою заглибного міксера. Це зручно, печінкова маса виходить дуже дрібною, однорідною, без шматочків печінки.

1


Вбиваємо сюди курячі яйця, змішуємо.

2


Вливаємо молоко, змішуємо.

3


Вливаємо олію, посолити. Ось така виходить досить рідка основа для печінкових млинчиків.

4

Потім вмішуємо борошно до консистенції млинцевого тіста. Борошна може знадобитися трохи більше, трохи менше. В результаті виходить ось таке по консистенції зовсім не густе тісто, як на тонкі млинці. Даємо тісту постояти хвилин 20.

5


Поки тісто настоюється, підготуємо начинку. Я візьму дуже велику моркву, що відповідає 2-3 середнім і 2-3 цибулини. Цибулю дрібно нарізаємо.

6


Моркву натираємо на крупній тертці.

7


Промащувати печінкові млинці я буду майонезом з часником. Беремо 3-5 столових ложок майонезу, видавлюю туди зубчик часнику, розмішуємо і наша заправка готова.

8


На сковорідці розігріваємо трошки олії. Викладаємо порізану цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини до прозорості. Потім додаємо моркву і обсмажуємо разом до готовності овочів. В самому кінці підсолюю нашу начинку.

9


Печінкові млинці смажимо точно так, як і звичайні млинці. Перед першим млинцем сковорідку можна злегка змастити рослинним маслом. Всі наступні млинці смажимо на сухій сковороді (у тісті у нас вже є рослинна олія).

10


Всього з цієї кількості тіста у мене вийшло 10 тонких печінкових млинчиків.

11


Збираємо торт. Викладаємо перший млинець, злегка промазуємо майонезом з часником, тонким шаром викладаємо обсмажену цибулю і моркву.

12


Зверху ще один млинець. Потім знову промазуємо майонезом, викладаємо овочі. В такому порядку збираю весь торт. В якості прошарку для цього торта я використовую не тільки овочі, часто беру тертий сир. Деякі готують такий торт і з грибною начинкою.

13


Зібраний торт ущільнюємо і вирівнюємо, прикрашаємо за власним бажанням.

14


Верхній млинець я промазала майонезом. По краях виклала обсмажену цибулю, моркву. Із залишку печінкового тіста спекла маленькі тоненькі млинці. Їх змащую майонезом, згорнула в рулетик і порізала. Викладаємо на верх торта.

15


Додамо трошки зелені, петрушки. Печінковий торт готовий. Перед подачею потрібно обов'язково дати просочитися, після складання відправляємо торт в холодильник як мінімум на 3-4 години.

16


Подаємо як холодну закуску.


Святковий печінковий торт


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Іванка
Дуже смачно і красиво. Дякую за рецепт
фото
Люда
Смачно і красиво
фото
admin
Іванка, Люда смачного!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com