Відкрити категорії

Кабачкова ікра на основі томатної пасти




Таку ікру роблю кожен рік, вистачає її на дуже короткий термін, так як моя сім’я їсть з будь-якими стравами, а іноді відкривають і з'їдають просто з хлібом. Тому розкладаю в такі банки, які можна відкрити і з'їсти на раз, два. Ікра може зберігатися в холодильнику довго.

У рецепті є два важливих моменти, які не міняю роками. Майонез лише 67% і хороша томатна паста. Все інше в ікрі може бути трохи менше, більше, гостріше або навпаки може бути не дуже гострою.

Інгредієнти:
томатна паста - 1 банка (250 г);
майонез - 250 г;
пів склянки рослинного масла;
часник - 10-12 зубчиків;
цукровий пісок - 100 г;
сіль - 2 ст. ложки;
перець за смаком.

Процес приготування кабачкової ікри.


Вимила кабачки.

1

Почистила їх від шкірки, нарізала кільцями. Прибрала м'якоть з насінням.

2


Провернула на звичайній м'ясорубці, поставивши ніж з середніми отворами. Вийшла рівна, зерниста маса.

3


Зубчики часнику почистила.

4


Провернула в м'ясорубці і додала до основної маси. Масу виклала в каструлю і поставила на вогонь.

5


Додала майонез.

6


Потім виклала томатну пасту, вилила масло, перемішала.

7


Трохи пізніше додала чорний мелений перець.

8


Ікру варила годину, постійно помішувала. До кінця варіння вона змінилася за кольором, стала яскравіше. Це вірна ознака готовності. В оригінальному рецепті додається лавровий лист, я ніколи не кладу, не бачу необхідності. Це, звичайно ж, на мій смак. Поки ікра варилася, я підготувала банки і кришки. Вимила, простерилізувала. Як тільки ікра зварилася, переклала її в підготовлені банки, щільно закрила.

9


Для стражденних залишила на пробу. Як завжди виявилося замало.

10


Приємного смаку!


Кабачкова ікра на основі томатної пасти


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com