Відкрити категорії

Як приготувати холодець


Як приготувати холодець


Клопітка для кулінара, але неймовірно смачна м'ясна закуска — холодець на м'ясному бульйоні, готуємо без желатину, штучних речовин і підсилювачів смаку. Виключно натуральні продукти, копітке, скрупульозне ставлення до процесу порадують бездоганним результатом і ваше блюдо виправдано стане фаворитом застілля.

Інгредієнти:
курка — 1700 г;
свинячі ніжки — 2 шт.;
яловичина — 300 г;
цибуля, морква (великі) — по 1 шт.;
часник — 1/2 шт.;
селера — 1 стебло;
зелень — 4-5 гілок;
лавровий лист, перець;
сіль.

Покрокове приготування з фото.


Попередньо промивши птицю, яловичу м'якоть і свинячі ноги опускаємо в каструлю з водою і кип'ятимо. Перший відвар з піною, що утворилася на поверхні зливаємо, м'ясні заготовки повторно миємо, повертаємо в посуд, доверху заливаємо водою і знову доводимо до активного кипіння.

11


Знижуємо нагрівання. Кидаємо пряні спеції: лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю.

22

Рекламний блок
Додаємо соковиту моркву, пару зубків часнику, стебло молодої селери, кілька гілочок кропу і петрушки, неочищену цибулину — лушпиння офарбить холодець в золотистий відтінок. Варимо, не накриваючи, при безперервному слабкому кипінні наступні 5-6 годин. За півгодини до кінця варіння щедро солимо, пробуємо (необхідно трохи пересолити). Ароматний бульйон повинен рази в півтора втратити в обсязі, а м'ясо легко відділятися від кістки.

33


Виловлюємо розварену курку, яловичину та свинину. Для прикраси майбутнього холодцю залишаємо моркву, інші добавки викидаємо.

44


Густий, концентрований бульйон проціджуємо через 3-4 шари марлі, видаляючи дрібні фрагменти.

55


Старанно відокремлюємо волокна від кісток. Пружні, жирові тканини закладаємо в чашу комбайна і окремо перетираємо. З'єднуємо волокнисте м'ясо з перемеленим, пропускаємо через прес свіжий часник — розмішуємо.

66


По глибокій ємкості розподіляємо м'ясну масу, заливаємо прозорим бульйоном.

77

 

88


Прикрашаємо фігурками з вареної моркви, листям зелені, остуджуємо. Переносимо в холодильник і залишаємо для повного схоплювання.

99


Подаємо домашній холодець остаточно застиглим.

1010

 

1111


Готово!

Рекламний блок
Як приготувати холодець


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com