Відкрити категорії

Холодець Порося




Сьогодні я розповім вам як я готувала з холодцю порося. Готується він не складно, але дуже оригінально. Таке порося відмінно підійде як для святкового столу, так і у подарунок своїм близьким, як зробила це я!

Інгредієнти:
свиняча гомілка - 1 шт.;
свинина - 1 кг;
свиняча ніжка - 1 шт.;
окорок - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
лавровий лист - 5 шт.;
запашний перець горошком - 5-7 шт.;
сіль - за смаком;
ковбаса докторська - 50 г;
желатин - 10 г.

Приготування холодцю у вигляді порося.


Отже, приступимо! Для початку підготуємо м'ясо.

1


М'ясо ми опускаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли м'ясо закипить, з'явиться багато піни, яку треба обов'язково прибрати ложечкою.

2


Після того як ми прибрали всю піну, вогонь робимо до мінімуму, щоб вода тільки ледве булькала. І залишаємо варитися 3 - 4 години. По закінченню часу почистимо цибулину і моркву, а також підготуємо кілька горошин запашного і чорного перцю і кілька листочків лаврового листа.

3


Додаємо підготовлені продукти в бульйон.

4

Вміст варимо ще години 1,5-2. По закінченню часу вимикаємо бульйон, проціджуємо.

5


М'ясо складаємо окремо і ставимо остигати м'ясо і бульйон.

6


Після того як все охолоне, м'ясо розбираємо від кісточок і дрібно рвемо.

7


Готуємо пластикову пляшку з-під мінеральної води (або будь-яку іншу, яка у вас є). Відрізаємо в ній денце, насипаємо половину або більше м'ясо і заливаємо бульйоном.

8


Пляшку ставимо в стійку склянку і відправляємо в холодильник на ніч.

9


М'ясо, що залишилося, розподіляємо по дну глибокої тарілки.

10


Заливаємо бульйоном і також ставимо в холодильник для застигання на ніч.

11


Вранці дістаємо пляшку з холодцем і витягуємо його з допомогою тонких манікюрних ножиць.

12


Акуратно обрізаємо навколо горлечка.

13


Для того щоб холодець не катався по тарілці, його необхідно зафіксувати. Для цього трохи бульйону наливаємо на дно тарілочки.

14


Зверху викладаємо тільце порося.

15


Відправляємо тарілку в холодильник для застигання. Тим часом із вареної ковбаси вирізаємо вушка, п'ятачок і хвостик поросяті. Для очей приготуємо дві горошини запашного перцю, а для ніздрів - дві горошини чорного перцю.

16


Дістаємо зафіксоване тільце порося і починаємо його перетворювати.

17


Задню частину поросяті намагаємося обрізати і згладити її у вигляді овалу.

18


Попередньо беремо желатин. Заливаємо його холодною водою і залишаємо на 20 хвилин для розбухання. Потім підігріваємо його на водяній бані до повного розчинення і залишаємо остигати. Цей розчин послужить нам для склеювання деталей порося. Так ми беремо окремі частини, змащуємо їх розчином желатину і кріпимо до поросята. Закріплюємо їх зубачистками або сірниками.

19


Ті деталі, які кріпимо добре обмазуємо желатином і знову відправляємо в холодильник. Після того, як деталі добре застигли, прибираємо сірники. Той холодець що у нас залишився, ріжемо ножем.

20


Обкладаємо порося порізаним холодцем.

21


Ось такий симпатичний холодець-порося у мене вийшов!

22


Дивуйте своїх гостей і близьких! Всім приємного смаку!


Холодець Порося


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com