Відкрити категорії

Закуска Новорічні свічки




Не знаю, як у вас, а у мене вже передноворічний настрій. Навколо все вже прикрашено гірляндами, кульками-ліхтариками, різною новорічною мішурою. Скрізь лунають різдвяні гімни, що створюють чудовий стан передчуття чогось нового, позитивного. Природно, як і будь-яка господиня, яка буде накривати святковий стіл, я теж підшукую варіанти прикраси моїх страв, способи додання їм новорічного образу.

Пропоную вам приготувати сьогодні зі мною закуску "Новорічна свічка" з моркви, фаршированої горіхово-часниковою начинкою і начинкою з печінкового паштету.

Інгредієнти:
морква - 2 шт.;
майонез - 50 г;
печінковий паштет - 20 г;
кріп;
горіхи волоські - 20 г;
кокосова стружка - 10 г;
перець червоний солодкий - 3 г;
часник - 1 зубок.

Приготування новорічної закуски у вигляді моркви.


Для цього нам знадобиться морква. Вона для цієї страви повинна бути товстішою діаметром.

1


Для першої начинки нам знадобляться волоські горіхи, часник, кріп і майонез.

2

Для другої начинки добре б мати будь-який печінковий паштет, можна навіть магазинний. У мене печінкового паштету не виявилося в тому вигляді, в якому ми звикли його купувати), тому я використовувала свинячу печінку у вигляді тушонки, майонез і кріп.

3


Моркву потрібно відрізати рівними діжечками.

4


За допомогою ось такої овочерізки зручно обрізати шкірку моркви, ви можете просто моркву очистити від шкірки кухонним ножем.

5


Нам необхідно моркву відварити. Для цього в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль за смаком, і викладаємо туди моркву.

6


У відвареної моркви видаляємо серцевину. У мене для цього є ось таке спеціальне пристосування.

7


Тепер приготуємо начинку №1: горіхи, майонез і дрібно нарізаний часник і кріп змішуємо до отримання однорідної маси. Я рідко солю цю начинку, оскільки майонез має зазвичай досить солоний смак.

8


Фаршируємо нашу моркву начинкою. Виходить ось так, як на фото нижче.

9


Начинка №2: печінковий паштет, дрібно нарізаний кріп і майонез змішати до однорідної консистенції.

10


Начиняємо частину наших морквин другою начинкою. Начинки кладіть трохи більше на гору, у вигляді гірки.

11


Тепер приступимо до перетворення простої морквини в Новорічну свічку. Для цього, верх свічки обмажемо майонезом за допомогою силіконового пензлика.

12


Посипте намазані місця горіховою пудрою або кокосовою стружкою.

13


З червоного болгарського перцю виріжемо невеликий гніт.

14


І зміцнимо його на верхівці нашої свічки.

15


Закуска "Новорічна свічка" - готова. Вона може бути подана до новорічного столу і як окрема страва, і як частина салату або гарнір до основного блюда. За смаком морква відмінно поєднується і з горіхово-часниковою начинкою, і з печінковою.

16


Дуже гарна прикраса вашого новорічного столу.


Закуска Новорічні свічки


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com