Відкрити категорії

Новорічна закуска Сніжинки




Хочу поділитися з вами рецептом приготування оригінальної і яскравої закуски, яка допоможе створити справжню атмосферу свята на новорічному столі. За основу береться пісочне тісто, а от з начинкою можна експериментувати. Найголовніше, щоб маса була пластичною і добре поєднувалася з білками курячих яєць, які послужать найголовнішою і яскравою прикрасою цієї страви.

Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
масло вершкове - 100 г;
цукор - 1 ст. л.;
сіль - 1 ч. л.;
яйця курячі - 1 шт. тісто і 5 шт. в начинку;
крижана вода - 1 ст. л.;
гриби - 400 г;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
майонез - за смаком;
рослинна олія для обсмажування - за фактом;
харчовий барвник - за фактом.

Приготування новорічної закуски Сніжинки.


Першим ділом приготуємо тісто. У глибоку миску просіваємо борошно і додаємо холодне нарізане вершкове масло або маргарин.

1


Сіль і цукор.

2


І все ретельно перетираємо руками до однорідності.

3


Після чого вбиваємо яйце.

4


Додаємо воду.

5


І починаємо замішувати пісочне тісто. Вимішуємо до тих пір, поки тісто не зможемо зібрати в кулю.

6

Після чого загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин. Тепер займемося начинкою, як я вже казала, вона може бути будь-яка. Я вирішила відійти від оригінального рецепту, знайденого мною в Інтернеті і вибрала для себе грибну начинку. Для цього розморозила ранні відварені лісові гриби, зібрані власноруч в місцевих лісах.

7


І обсмажила їх на рослинному маслі.

8


Коли гриби були майже готові, порізала кубиками цибулю.

9


І додала до грибів. Обсмажила все разом до повної готовності, не забувши злегка посолити.

10


Готові гриби необхідно пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері.

11


Яйця відварити, відокремити білки від жовтків. Білки тремо на середній тертці.

12


Складаємо в миску.

13


Додаємо харчовий барвник блакитного кольору і добре перемішуємо їх до рівномірного фарбування.

14


Жовтки так само тремо на тертці і додаємо до грибної маси.

15


Додаємо сіль за смаком, можна мелений перчик, майонез і перемішуємо. Начинка готова.

16


Дістаємо тісто, відрізаємо від нього невеличкий шматок. Розкачуємо його і прикладаємо до нього лекало у формі 8-вугільної зірочки, вирізане з паперу.

17


Вирізаємо таким чином зірочки за допомогою ножа.

18


Викладаємо їх на деко, застелений пекарським папером і змащений маслом.

19


Випікаємо при 160-180 градусів до готовності, 15-25 хвилин в залежності від особливостей духовки. Намагаємося не пересушити.

20


На кожну зірочку викладаємо хороший шар начинки, допомагаючи руками.

21


Потім викладаємо пофарбований білок.

22


Зверху малюємо майонезом сніжинки. Можна використовувати кулінарний шприц або скористатися звичайним пакетиком, зробивши невеликий отвір в куточку.

23


Якщо чесно, то я досить сильно поспішала, тому можливо вийшло не дуже акуратно і красиво, але якщо ви спробуєте, то вийде просто чудово.

24


В оригінальному рецепті для начинки використовувався адигейський сир, жовтки, часник, чорнослив і волоські горіхи. Якою буде начинка у вас, вирішуйте самі. Найголовніше, щоб це було не тільки по-святковому красиво, але й смачно для вас. Приємного апетиту і з наступаючим Новим роком!


Новорічна закуска Сніжинки


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com