Відкрити категорії

Новорічна закуска Ялинка




Скоро Новий рік. В голові думки тільки про свято - ялинки, мандарини, Дід Мороз! Так що і страви виходять в цьому контексті. Приміром, така новорічна ялинка. Смачна і ніжна, вона порадує в передноворічні дні і стане прикрасою святкового столу.

В основі страви млинці. Колір за рахунок шпинату. В млинці загортаю паштет з курячого філе. Для такої ялинки потрібно 2 морквини - одна, побільше, йде в паштет. А друга потрібна вузька і довга, її використовую для декору.

Інгредієнти:
- куряче філе - 1 шт.;
- морква - 2 шт.;
- яйця - 3 шт.;
- молоко - 1 ст.;
- борошно - 1,5 ст.;
- шпинат;
- масло рослинне для млинців;
- сіль і перець за смаком.

Як приготувати новорічну закуску Ялинка.


1 яйце, обидві морквини і філе ставлю варитися в підсоленій воді в різних каструлях. А поки займаюся млинцями. Кожна господиня робить млинці по-своєму. В даному випадку рецепт не принциповий, головне, щоб вийшли зелені. Я, наприклад, в молоко вбиваю яйця та збиваю міксером.

1


Додаю борошно і добре перемішую, щоб не було грудочок. Додаю сіль, трохи перцю і ложку масла, щоб потім вони легко знімалися, і не треба було кожного разу сковорідку змащувати.

2

Шпинат ріжу крупно і висипаю в блендер.

3


Подрібнюю. Щоб краще перетерся в кашу, додаю буквально 2 столові ложки бульйону, в якому варилося філе.

4


Отриману зелену кашку вливаю в тісто для млинців.

5


Перемішую. Виходить такий веселий зелений колір.

6


З такого тіста смажу звичайні млинці.

7


Коли морква і яйце звариться, подрібнюю в блендері. Морквину беру ту, що побільше.

8


Так само перетираю в пасту куряче філе.

9


Пасту з м'яса додаю до перетертого яйця і моркви. Начинка готова!

10


У млинчиків один бік буде світліший, а інший темніший і яскравіший. Треба намазувати начинку на більш блідий бік.

11


Акуратно розподіляю паштет по млинцю.

12


Згортаю в щільний рулет.

13


Рулет ріжу на шматочки товщиною 2,5 см. Треба, щоб ці «бочонки» були однакові по ширині. Це «будматеріал» для ялинки.

14


Починаю вирощувати ялинку. Нижній ярус самий широкий.

15


Верхні поступово зменшують, поки на верхівці ялинки не виявиться всього один шматочок.

16


Тонку морквину для декору нарізаю кружечками, приблизно по пів сантиметра.

17


Виставляю кружечки моркви на ярусах ялинки. Внизу більш великі кружечки, догори поменше. Великий кружечок розміщую на верхівку ялинки.

18


Смачна краса готова! Ялинка замигала морквяними вогниками. Новорічний настрій оселився на столі!


Новорічна закуска Ялинка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com