Відкрити категорії

Дріжджове тісто




У кожної господині є свій оптимальний рецепт дріжджового тіста. Здавалося б - тісто воно і в Африці тісто, а ні - навіть важко уявити скільки існує різний рецептів зі своїми особливостями.
Особисто я для себе визначила оптимальний рецепт дріжджового тіста, який влаштовує мене по швидкості приготування, простоті і результату.

Я користуюся безопарним способом і тісто можна використовувати вже через 20 хвилин. Його я використовую у випічці різного характеру, готую з ним смажені пиріжки з різними начинками або піцу. Коротше кажучи, такий рецепт для мене універсальний.

Інгредієнти:
вода - 1 склянка;
сухі дріжджі - 1 чайна ложка;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
борошно - 1 кг;
сіль - за смаком.

Як приготувати дріжджове тісто.

Для приготування нашого дріжджового тіста я використовую тільки сухі дріжджі, мені так зручніше.

1


Починаємо приготування з того, що нагріваємо воду до температури не вище 50 градусів, виливаємо її в миску. Сюди ж додаємо сіль і дріжджі.

2


Тепер відразу ж приливаю рослинне масло. Масло може бути абсолютно будь-яким, я використовую соняшникову, але якщо взяти оливкову, то тісто вийде трохи ніжніше.

3


Тепер починаємо додавати борошно і замішувати круте тісто. У переліку продуктів я вказала кількість борошна з запасом, йде трохи менше.

4


Тепер, присипавши дно миски борошном, щоб тісто до нього не прилипало, накриваємо харчовою плівкою або рушником, щоб не утворилася непотрібна скоринка на тісті, і прибираємо її в тепле місце. Хвилин через 10-15 тісто добре підніметься.

5


Його слід ще раз замісити і знову ж таки, накривши миску, прибрати в тепле місце.

6


Через 5-10 хвилин, коли тісто вдруге підніметься, можна з нього формувати виріб і використовувати надалі за призначенням.

7


Таким чином, ми отримуємо повітряне, ніжне тісто. Його можна розділити на шматочки і, змастивши олією кожен з них, розкласти по формах, таким чином отримаємо смачний домашній хлібець.

8


Якщо ви хочете домашніх смажених пиріжків, то тісто слід використовувати відразу ж після замішування, не чекаючи, поки воно підніметься. Сподіваюся мій рецепт буде Вам корисний!


Дріжджове тісто


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com