Лобіо в духовці
Є страви, які своїм ароматом і смаком просто переносять тебе в якусь країну. Однією з таких страв для мене є лобіо.
Лобіо — це квасоля по-грузинськи. У класичному лобіо квасоля з овочів і соусом тушкується до м'якості бобів, приправляється великою кількістю кінзи. Саме кінза і робить всю справу. Ось ця травичка, зовні схожа на петрушку зводить мене з розуму.
Повертаючись до лобіо, треба сказати, що варіантів його безліч. Сьогодні я вирішила розповісти про приготування квасолі в духовці в горщику та з м'ясом.
Інгредієнти:
1 склянка квасолі;
1 болгарський перець (або жменю замороженого перцю);
1 морква;
1 цибулина;
пару ст. л. томатної пасти;
спеції (хмелі-сунелі та інші за смаком);
зелень (кінза, петрушка);
1-2 зубчики часнику;
сіль за смаком;
0,5 ст. л. цукру;
1 ст. л. без гірки борошна.
Кулінарний рецепт лобіо.
Замочуємо квасолю на ніч.
Квасоля збільшилася в розмірі. Ще раз промиваємо її і перекладаємо в горщики (до половини). Заливаємо половиною склянки води, накриваємо кришкою і ставимо в духовку на 40 хвилин (180 градусів).
Коли овочі підсмажилися, додаємо ложку борошна і відразу перемішуємо.
Виливаємо в сковороду склянку томатного соку, який ми отримали з води і томатної пасти, солимо, сахаримо, додаємо спеції і залишаємо все гаситися під кришкою 5-7 хвилин.
М'ясо нарізаємо шматочками і обсмажуємо на досить сильному вогні, щоб не встиг вийти сік, з додаванням солі і спецій до золотистих кірочок.
Через 40 хвилин, дістаємо горщики і закладаємо в них м'ясо і соус. Трохи місця залишаємо під кришкою вільним (близько 1 см), щоб було де покипіти рідини. Повертаємо горщики в духовку і залишаємо ще на 40 хвилин.
Готовність лобіо можна визначити за квасолею. Вона повинна бути дуже м'якою.
Дістаємо горщики, видавлюємо часник і додаємо дрібно нарізану кінзу. Перемішуємо.
Наше лобіо готово. Приємного смаку!
