Відкрити категорії

Дуже ледачий голубець


Дуже ледачий голубець


Інгредієнти:
1 невеликий качан капусти;
700-800 г готового фаршу ;
цибуля - 1 шт.;
рис 150 гр.;
сіль;
перець.

Соус:
сметана жирністю 20% - 500 гр.;
томатна паста 2 ст ложки з гіркою;
сіль 1 ч л.;
перець;
вода 100 мл.

Спосіб приготування:
Капусту розбираємо на листя. Відварюємо їх в підсоленій воді 5 хвилин. Якщо листя капусти залишаться жорсткими, то під час тушыння вони не встигнуть підготуватися і так і залишаться хрусткими. Але і переварювати їх теж не потрібно, оскільки у страві вони будуть ще томитися близько 40 хвилин.

Дуже ледачий голубець



Відварені листя капусти вийняти з води і остудити. Якщо центральні жили у листя залишилися твердими, то їх можна вирізати або відбити дерев'яним молотком.

Рекламний блок

Відварити рис в киплячій підсоленій воді. При бажанні можна залишити рис недовареним - трохи твердуватим. Воду злити, рис остудити. Змішати фарш з рисом. За бажанням можна додати в начинку пряні трави: петрушку, кріп, базилік, коріандр, дрібно нарублені.

Зробити соус-заливку: у глибокій мисці змішати сметану з томатною пастою, сіллю і перцем, а потім розбавити водою.

Взяти глибоку форму для запікання, яку будете використовувати висота бортиків не менш 6см. На дно форми налити 3-4 ст. ложки соусу. Укласти капустяне листя. На листя тонким шаром нанести фарш.

Дуже ледачий голубець



Рівномірно залити соусом. Чергувати шари капусти, фаршу і соусу, поки не закінчаться продукти.

Дуже ледачий голубець



Зверху повинен бути шар листя, политий залишками заливки.

Дуже ледачий голубець



Форму затягнути зверху фольгою.

Дуже ледачий голубець



Поставити в духовку при t 200°C приблизно на 40 хвилин.

Дуже ледачий голубець



При подачі розрізати запіканку на порції і полити соусом, в якому готували.

Дуже ледачий голубець



Смачного!

Рекламний блок
Дуже ледачий голубець


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com