Відкрити категорії

Гаряча грецька закуска




Сьогодні рецепт приготування грецької закуски «Буюрді». Цією стравою запросто можна здивувати своїх близьких і рідних людей. Це сама популярна грецька гаряча закуска. Класичне «Буюрді» зазвичай готують з помідорами, перцем і сиром Фета. Але сьогодні ми будемо готувати цю страву з помідорами і грибами - вийде ще смачніше!

Інгредієнти:
помідори - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
шампіньйони - 6 шт.;
сир «Фета» - 300 г;
оцет бальзамічний - 1 ст. л.;
оливкове масло - 2 ст. л.;
мед - 1 ч. л.;
сіль - за смаком.;
мелений чорний перець - за смаком;
мелений мускатний горіх - за смаком;
петрушка - 1 пуч.;
часник - 2 зуб.

Процес приготування грецької закуски.


Часник наріжемо тонкими пластинами.

1


Цибулю наріжемо півкільцями.

2


Печериці наріжемо тонкими пластинами.

3


Помідори наріжемо кільцями.

4


Сир наріжемо кубиками.

5


Дрібно нарізаємо петрушку.

6


Форму для запікання змажемо оливковою олією. Викладаємо у форму нарізаний, сир, часник, помідори і гриби, чергуючи їх між собою рядами. Потім посолити, поперчити і притрусити зеленню.

7


Підготуємо соус. Для цього змішаємо оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, перець і мускатний горіх.

8


Отриманим соусом поливаємо нашу страву і накриваємо фольгою. Запікати будемо в розігрітій до 200 градусів Цельсія духовці протягом 20-25 хвилин. Причому, перші 10 хвилин з фольгою, а далі – без.

9


Вийшла ось така красота.

10


Смачного!


Гаряча грецька закуска


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com