Відкрити категорії

Гаряча грецька закуска


Гаряча грецька закуска


Сьогодні рецепт приготування грецької закуски «Буюрді». Цією стравою запросто можна здивувати своїх близьких і рідних людей. Це сама популярна грецька гаряча закуска. Класичне «Буюрді» зазвичай готують з помідорами, перцем і сиром Фета. Але сьогодні ми будемо готувати цю страву з помідорами і грибами - вийде ще смачніше!

Інгредієнти:
помідори - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
шампіньйони - 6 шт.;
сир «Фета» - 300 г;
оцет бальзамічний - 1 ст. л.;
оливкове масло - 2 ст. л.;
мед - 1 ч. л.;
сіль - за смаком.;
мелений чорний перець - за смаком;
мелений мускатний горіх - за смаком;
петрушка - 1 пуч.;
часник - 2 зуб.

Процес приготування грецької закуски.


Часник наріжемо тонкими пластинами.

11


Цибулю наріжемо півкільцями.

22

Рекламний блок
Печериці наріжемо тонкими пластинами.

33


Помідори наріжемо кільцями.

44


Сир наріжемо кубиками.

55


Дрібно нарізаємо петрушку.

66


Форму для запікання змажемо оливковою олією. Викладаємо у форму нарізаний, сир, часник, помідори і гриби, чергуючи їх між собою рядами. Потім посолити, поперчити і притрусити зеленню.

77


Підготуємо соус. Для цього змішаємо оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, перець і мускатний горіх.

88


Отриманим соусом поливаємо нашу страву і накриваємо фольгою. Запікати будемо в розігрітій до 200 градусів Цельсія духовці протягом 20-25 хвилин. Причому, перші 10 хвилин з фольгою, а далі – без.

99


Вийшла ось така красота.

1010


Смачного!

Рекламний блок
Гаряча грецька закуска


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com