Відкрити категорії

Святкова закуска Курячі кульки




Куряча грудка – дієтичне м'ясо. Але з нього можна приготувати безліч чудових страв. Особливо гарні курячі кульки в сирно-вершковому соусі. Ніжний смак і швидке приготування з невеликого числа інгредієнтів – прекрасний варіант, коли гості на порозі.

Інгредієнти:
куряча грудка – дві половинки по 250 г;
цибуля – 80 г;
яйце – 1 шт.;
вершки 10% - 200 мл;
сир – 115 г;
крупа манна або крихта паніровочна – 20 г;
часник – 15 г;
сіль, перець і зелень за бажанням.

Процес приготування салату до свята.


Грудку нарізати на маленькі шматочки. М'ясо можна попередньо відбити і потримати в морозильній камері. Тоді легше буде це зробити.

1


Цибулю з зеленню подрібніть в блендері для збільшення пишноти. Якщо немає блендера – як можна дрібніше наріжте. У глибоку тарілку покладіть нарізане м'ясо, цибулю, сіль, перець. Вбийте яйце і не забудьте покласти манку або панірувальні сухарі. При випічці тоді не буде великих проміжків.

2


Підготовлену масу ретельно розмішайте і на 10 хвилин покладіть в холодильник. Манка трохи розпариться і "схопить" м'ясо. Легше буде формувати кульки. На деко постеліть пергамент або фольгу і формуйте туди кульки. Якщо є спеціальний вогнетривкий посуд – можна класти їх відразу в нього. Кульки можна класти близько один до одного, залишаючи зовсім невеликі просвіти між ними. Підготовлене деко покладіть у гарячу духовку на 20 хвилин.

3


В цей час підготуйте сирно-вершковий соус. Натріть сир на дрібній терці, покладіть в тарілку, налийте вершки. Гарненько перемішайте. Можна в соус для гостроти додати спеції, але це на любителя.

4


Через 20 хвилин вийміть деко з напівготовими курячими кульками. Духовку не вимикати. На кожну курячу кульку зверху викладіть по ложці соусу. Решту суміші можна вилити між кульками. Поставте ще на 20 хвилин в духову шафу для подальшого приготування.

5


За цей час сир розплавиться і стече по кожній формочці, а соус злегка загусне. Курячі кульки на смак виходять чудовими і дуже ніжними. Їх можна подавати в якості основного блюда як з гарніром, так і без нього. Посипте зеленню і приступайте до трапези.

6


Приємного смаку!


Святкова закуска Курячі кульки
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com