Відкрити категорії

Закуска шинкові рулетики




Іноді закуски створюють набагато більше враження про господарів будинку, ніж цього можна очікувати. Так що, якщо Вам належить приймати важливих гостей, наприклад, майбутніх родичів, особливо, в особі мами Вашої другої половинки, дуже важливо справити сприятливе враження. Саме тому вміння смачно здивувати так важливо і корисно.

Інгредієнти:
20 фініків без кісточок;
20 скибочок прошутто (італійська шинка, зроблена з окосту);
100-120 г сиру горгонзола;
зубочистки.

Для медово-оцтового соусу:
1/4 склянки бальзамічного оцту;
2 столові ложки меду;
щіпка солі крупного помелу;
1/4 чайної ложки чорного перцю.

Готуємо шинкові рулети.


Наріжте прошутто, просолена особливим способом шинка, тонкими скибочками.

1


Потім надріжте фініки з одного боку і підготуйте їх до фарширування.

2


Розімніть трохи сиру з цвіллю, краще всього підійде горгонзола, і наповніть ним кожен фінік.

3


Акуратно загорніть наповнені сиром фініки в скибочки шинки.

4


Тут начебто можна було б зупинитися і подати рулетики до столу, але прошутто (якщо Ви використовуєте саме її, а не іншу шинку) деяким може здатися солонуватою, так що краще всього подавати їх з соусом.

5


Рулетики наколіть на зубочистки. Вони потрібні не стільки для фіксації, скільки для більш зручного поїдання, щоб їх легко можна було брати з блюда і відправляти прямо в рот.

6


Покладіть рулетики на решітку над деко в духовці. Деко найкраще накрити фольгою, щоб його не довелося мити. Протягом усього часу приготування рулетики можна не перевертати, а за 10 хвилин до готовності можна потроху почати знижувати температуру.

7


Відміряйте і влийте в невелику каструльку 1/4 склянки бальзамічного оцту.

8


Додайте дві столові ложки меду і приправити невеликою кількістю солі і великою кількістю чорного перцю.

9


Доведіть до кипіння на середньому вогні, помішуючи, поки вміст не увариться на 75%. Його колір повинен стати густим темно-коричневим. Все це повинно зайняти 7-10 хвилин.

10


Подавати рулети краще всього на невеликих тарілках чи підносах, окропивши зверху звареним з меду і оцту соусом, поки вони ще теплі.

11


Закуски готові! Пригощайте своїх гостей!


Закуска шинкові рулетики


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com