Відкрити категорії
Пиріжки з лаваша
- Переглянути -
Переглядів: 392   |  Коментарів 0
Картопляні палички з сиром
- Переглянути -
Переглядів: 892   |  Коментарів 0
Салат з баклажанів і овочами
- Переглянути -
Переглядів: 1289   |  Коментарів 0
Чебуреки з м'ясом
- Переглянути -
Переглядів: 2382   |  Коментарів 0
Картопляні гнізда
- Переглянути -
Переглядів: 1936   |  Коментарів 0
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 23

Гарячі закуски кулінарні рецепти.

У кулінарії гарячі закуски займають особливе місце. Свою назву вони отримали від того, що подаються виключно в гарячому вигляді. Технологія приготування цієї категорії страв схожа на основні гарячі другі страви. Однак, їх відрізняють більш гострі смакові відчуття, до них не передбачений смачний гарнір.

В цілому, гарячі закуски складаються, переважно, з легких страв, що подаються перед основними стравами. Їх основна мета - вгамувати перший голод і злегка приглушити прояви підвищеного апетиту. Як правило, дані страви не використовуються в повсякденному житті, а подаються під час свят і на банкетах. У ресторанах вони замовляються за бажанням відвідувачів.

Серед численних видів гарячих закусок, найбільше поширення отримав жульєн, вперше з'явився у Франції. Він відрізняється способами нарізування овочів у вигляді невеликих скибочок, товщина яких не перевищує 2-х міліметрів. Первісна назва цієї страви було «кокот». Ця назва збереглась до цього часу.

Однак, вибір подібних страв не обмежується одним жульєном. Гарячі закуски з фото у великій кількості можна зустріти на сторінках журналів і на спеціальних сайтах в мережі Інтернет. Для їх приготування існує безліч рецептів, основою яких є м'ясо, птиця, риба, морепродукти та інші подібні інгредієнти. В якості додаткових компонентів, в гарячих закусках використовується зелень, овочі, сири та інші види продуктів. Харчова цінність їх різна і залежить від основної складової страви.

Ще одна основна відмінність гарячих закусок, других страв полягає в тому, що продукти для їх приготування нарізані у вигляді брусочків, дрібних шматочків або кубиків. Це дозволяє під час їжі не користуватися ножем. Для подачі цих страв до столу використовуються спеціальні порційні сковороди, каструльки невеликих розмірів до 100 грам, а також, традиційні порцелянові кокотниці.

Для покриття тарілок, куди ставиться основний посуд, використовуються паперові серветки. Як правило, всі порції робляться невеликих розмірів, а сам гарнір є складовою частиною гарячої закуски або соусу до неї.

Приготування закусок може здійснюватися різними способами. Найчастіше їх смажать і запікають, а також, вони можуть варитися і тушкуватися, в залежності від рецепту. Правильно і якісно приготовані гарячі закуски завжди стануть гідною прикрасою будь-якого святкового столу.

Контакти: wagcooking@gmail.com