Відкрити категорії

Глазурована морква з лимоном і зеленню


Глазурована морква з лимоном і зеленню


Інгредієнти:
Морква - 1 кілограм (краще молоду і дрібну)
Вершкове масло - 60 грамм
Цукор - 2 столові ложки
Велика нейодована сіль - крупна щіпка

Рекламний блок
Мелений чорний перець - 1 щіпка
Лимон - половина (краще з товстою кіркою - він смачніший)
Петрушка - половина пучка

Приготування:
Почистіть моркву, розріжте на шматки розміром два сантиметри. Якщо морква середня - товсту частину додатково розріжте уздовж навпіл. Якщо морква велика, бажано видалити серцевину.

Покладіть моркву в сотейник. Залийте моркву водою, щоб вона не до кінця прикривала її. Покладіть туди половину масла, цукор і сіль. Поставте на середній вогонь.

Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і зменшіть вогонь до маленького. Готуйте моркву близько 30 хвилин (стара готується 45 хвилин). Зніміть кришку, перемішайте моркву, додайте вогонь і випарьте воду. Перемішуйте моркву струшуванням сотейника. Зніміть з вогню, покладіть другу частину масла і ще раз гарненько струсіть, щоб масло добре обволокло кожен шматочок моркви. Полийте лимонним соком.

Перед подачею порізати дрібно петрушку, посипте зверху моркву.

Перемішайте акуратно моркву, щоб не пошкодити її. Морква набуває дуже приємний солодко-кисло-солоний смак. Посипте при бажанні зверху чорним перцем.

Рекламний блок
Глазурована морква з лимоном і зеленню


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com