Капустяні котлети
Сьогодні приготуємо котлети з молодої капусти. Капустяні котлети виходять дуже смачними і ситними, а приготувати їх не складе особливих труднощів.
Інгредієнти:
капуста молода - 700 г;
цибуля - 1 шт.;
сир - 50 г;
яйця - 1 шт.;
борошно - 5 ст. л.;
сіль;
перець чорний мелений;
олія соняшникова для смаження.
Процес приготування котлет із капусти.
Розрізаємо качан капусти на кілька частин. Киплячу воду трохи солимо і кладемо порізану капусту. Каструлю накриваємо кришкою і варимо капусту 3-4 хвилини.
Відварену капусту перекладаємо на друшляк для того, щоб стекла зайва вода. Коли капуста трохи охолола і з неї стекла зайва рідина, шаткуємо її ножем, залишаючи качан.
Одну цибулину нарізаємо кубиками. Порізану цибулю обсмажуємо в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
50 г сиру натираємо на крупній тертці.
В миску кладемо нашатковану капусту, обсмажену цибулю, натертий сир, сюди ж розбиваємо одне яйце. Трохи солимо і перчимо. В кінці додаємо приблизно 5 ложок борошна. Все добре перемішуємо.
Формуємо котлети. Для тог,о щоб легше було сформувати котлети, руки трохи змочуємо водою. Одна котлета - приблизно 1 столова ложка капустяної маси. Котлети кладемо на розпечену сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії.
Після того, як котлети підрум’янилися з одного боку, перевертаємо їх на іншу сторону і накриваємо сковорідку кришкою. Так тушкуємо приблизно 3-4 хвилини.
Готові котлети подаємо на стіл. Краще всього подавати такі котлети гарячими і зі сметаною. Котлети з молодої капусти вийшли ароматними, ніжними і дуже смачними. Такі котлети можна подавати не тільки як самостійну страву, ну і як гарнір до м'яса.
Смачного!