Відкрити категорії

Вишневий клафуті


Вишневий клафуті


Інгредієнти:
Вишня - 800г
Борошно - 1 склянка (~ 150г)
Вершкове масло - 250г (саме масло, не маргарин)
Яйця - 4 штуки
Молоко - 1.5 склянки (375мл, можна використовувати вершки)
Цукор - 2/3 склянки і ще трохи для посипання (165г, для посипання можна взяти цукрову пудру)

Рекламний блок
Ванільний цукор - 1 столова ложка

Приготування:
Вийміть з вишні кісточки, за бажанням.

Розтопіть 2/3 вершкового масла (165г), остудіть (обов'язково, остуджувати при кімнатній температурі не менше 20 хвилин).

Яйця злегка збийте в мисці вилкою (міксером), всипте борошно. Збиваючи додайте розтоплене масло. Продовжуючи збивати, частинами додайте цукор, ванільний цукор і молоко.

Змастіть розм'якшеним вершковим маслом форму для запікання, на дно викладіть вишню, залийте тістом. Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку, через 10 хвилин зменшіть температуру до 180 градусів. Вийміть форму з духовки.

Вершкове масло, що залишилося наріжте маленькими шматочками, розподіліть його по поверхні клафуті і поверніть форму в духовку. Випікайте 25 хвилин.

Перевірте готовність, проткнув пиріг в центрі кінчиком ножа: якщо він залишився сухим, клафуті готовий.

Злегка посипте поверхню цукром, зовсім трохи остудіть клафуті, 5-10 хвилин і подавайте теплим.

Приємного!

Рекламний блок
Вишневий клафуті


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com