- Переглянути -
Переглянуло: 2399   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 5492   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 2623   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 3592   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 10170   |  Коментарів 0

Французька кухня кулінарні рецепти.

Французька кухня означає поєднання страв, які любили готувати протягом століть жителі провінцій. Скажімо, ліонські фрикадельки в шлунковій плівці або марсельський буйабес. Блюда, створювані при королівському дворі - фламбе, безе і сорбет. Звичайна їжа починається з холодних або гарячих страв. За ними йде суп, основна страва, салат, сир, десерт або фрукти.

Особливо пощастило французькій кухні з сирами, що налічує понад 400 сортів. Ну а особлива гордість жителів - це вина бордо і бургундське. Ця країна є батьківщиною шампанського і коньяку. На півдні країни готують прославлену їжу - делікатес: гусячу печінку фуа-гра. Франція, як і раніше, вважається раєм гурманів. Але бажано покладатися на рекомендації місцевих жителів, оскільки бажання скоро поїсти і невгамовний темп життя встигли накласти свій відбиток на рай гурманів (взяти хоча б приготування равликів).

Їжа протягом багатьох століть відігравала в житті жителів важливу роль. Інтерес людей до їжі і до напоїв абсолютно природні. Тут і чоловіки вміють готувати. Ця кухня принципово грунтується на свіжому продукті. Цей принцип був засвоєний господинями і кулінарами давно, з часів Катерини Медичі. Вийшовши заміж за Генріха II, майбутнього короля Франції, Медічі ввела в державі нову кулінарну технологію. Швидше, під її впливом деякі види їжі довго подавали окремо.

Французькі кулінари намагаються приготувати так, щоб продукти поєднувалися гармонійно, а не змішувалися просто так. Вони придумали масу соусів, поступово довівши їх до досконалості. Населення щосили освоює правила раціонального харчування. Але, якщо б французи не стали готувати, скажімо, «в одному горщику» регіональні національні блюда, це був би крах. Якщо говорити про ставлення до вина, то воно і сьогодні - національний напій, що подається майже до кожного блюда.