Відкрити категорії

Як приготувати домашній сир




Самий смачний сир виходить з натурального цільного молока. Правда, зовсім не обов'язково він буде жирний. Якщо зняти з кислого молока сметану, він виходить практично знежиреним.

З трилітрової банки можна зняти сметани 200-300 г. Це залежить і від жирності молока, і від пори року і від температури на вулиці і від умов, в яких скисав кисляк. Якщо взяти банку молока, охолодити її і поставити, то у вас обов'язково вийде ця кількість сметани.

Знімати сметану і варити сир можна, коли при погойдуванні банки поверхня не тремтить (або майже не тремтить). Це говорить про те, що вершки перетворилися на густу сметану.

Так як я спочатку не планувала варити сир і кисле молоко у мене з двох різних банок, у мене сметани не вийшло. Відповідно, кисломолочний сир у мене вийшов жирний. Ну, не буду заглиблюватися, найголовніше тут – не переварити. Переварений сир виходить резинистим. Також не бажано заморожувати кисляк, так як зварений з такого кислого молока сир виходить дуже розсипчастим, у вигляді дрібної крупи.


Інгредієнти:
3 л незбираного молока чи кисляку з нього, як у мене.

Час приготування: близько 24 годин без урахування часу на утворення кислого молока з молока (2-3 години на безпосереднє варіння, 3-5 годин на охолодження, від 12 годин на стікання сироватки).

Приготування домашнього сиру.


Коли у мене був готовий кисляк, я поставила банку в духовку.

1


Включила пальник на самий мінімум і залишила двері відчиненими.

2


Термометра у мене немає, щоб виміряти отриману температуру. Має бути «майже гаряче». Думаю, виходить 80 градусів. При нагріванні з кислого починає утворюватися сирний згусток і відділяється сироватка.

3


Через деякий час сироватки стає більше.

4


Коли сироватка набуває жовтувато - зеленого відтінку, можна вимикати. Даємо вмісту банки повністю охолонути і відкидаємо на тканину або декілька шарів марлі.

5


Зав'язуємо і, або підвішуємо для того, щоб стікала сироватка, або кладемо під прес.

6


Через півдоби або добу сир готовий.

7


Вихід сиру з 3-х літрів молока — приблизно 0,5 кг. Приємного смаку!


Як приготувати домашній сир


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com