Картопляна ковбаса



Картопляна ковбаса


Інгредієнти:
250 г свіжих або заморожених білих грибів (або 80 г сухих, замочених на ніч у холодній воді),
200 г копчено-вареної свинячої грудинки,
1 велика цибулина,
кишка свинна (можна знайти на ринку і у великих магазинах),
1,6 кг очищеного картоплі,
сіль і перець за смаком.

Для гарніру:
700 г квашеної капусти,
80 г журавлини,
сіль, цукор і чорний мелений перець за смаком,
зелень петрушки і сметана для подачі.

Спосіб приготування:
В якості начинки можна використовувати не тільки білі гриби - підійдуть і лисички, і маслюки, і інші лісові гриби. В крайньому випадку можна приготувати навіть з печерицями або зовсім без грибів. Але з лісовими буде смачніше й пахучіше.

Грудинку і гриби нарізаємо кубиками. Половину цибулини дрібно рубаємо.

Картопляна ковбаса



У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла або свинячого жиру. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо гриби і смажимо практично до повної готовності.

Картопляна ковбаса



Додаємо грудинку і обсмажуємо ще протягом пари хвилин. Знімаємо з вогню і відставляємо в сторону.

Картоплю і половину цибулини тремо на дрібну тертку. Кладемо в сито або застелений марлею друшляк і даємо рідині стекти.

Кладемо картопляну масу в миску, додаємо грудинку з грибами і осівший на дні миски з картопляним соком крохмаль.

Картопляна ковбаса



Солимо за смаком і перемішуємо.

Картопляна ковбаса



Кишку промиваємо і одягаємо на насадку для ковбасок на м'ясорубці. Залишаємо вільний кінчик довжиною 5-6 см.

Картопляна ковбаса



Начиняємо кишки картопляним фаршем, кінці пов'язуємо один з одним.

Картопляна ковбаса



Проколюємо оболонку в декількох місцях зубочисткою або товстою голкою. Обсмажуємо ковбасу на сильному вогні на сковороді.

Картопляна ковбаса



Перекладаємо в вогнетривку ємність і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 15 хвилин.

Тим часом готуємо гарнір. Для цього кладемо в сотейник капусту, журавлину, сіль і спеції, вливаємо 200 мл воду і тушкуємо 15 хвилин.

Подаємо ковбасу з тушкованою капустою та сметаною.

Картопляна ковбаса



Смачного!


Картопляна ковбаса


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок